Cloud9, TSM i Liquid na vrhu očajne LCS lige

LOL 6. jul. 20209:17 > 12:00
Podeli:
Riot Flickr

Tri najpopularnija tima LCS lige su uspela da se izdvoje na vrhu tabele nakon osam odigranih kola, ali od njih samo je Cloud9 impresionirao svojom igrom u dosadašnjem toku takmičenja.

Sunovrat kvaliteta LCS lige se nastavlja iz sezone u sezonu, a epilog toga je izuzetno nezanimljiv letnji split u kom se aktuelni šampion Cloud9 poigrava sa konkurencijom koja ne može ozbiljnije da mu pripreti, dok ostatak timova kao da ni nema neki konkretan cilj znajući da su svetlosnim godinama udaljeni od onog što je potrebno za osvajanje titule.

I dok Cloud9 stoji usamljen na vrhu tabele sa 8-0 skorom jureći tu savršenu 18-0 sezonu, najbliži pratioci su im najtrofejfniji timovi lige Team Liquid i Team SoloMid. Liquid istini za volju pruža bolje partije u odnosu na katastrofalnu prolećnu sezonu u kojoj su završili na devetom mestu, ali njihove pobede su više produkt loše igre protivnika, kao što je bio slučaj u osmom kolu kada su igrali protiv FlyQuesta, ekipe koja bi zapravo trebala da predstavlja koliko-toliko ozbiljnu konkurenciju u ligi.

Neshvatljive greške ekipe FlyQuest je ispratio i Counter Logic Gaming koji je bez ikakve taktike pristupio meču protiv TSM-a, što je na kraju izazvalo i očaj komentatora, vidno isfrustriranih što moraju takvu (ne)igru da prenose.

Kada vidimo kako igraju ekipe iz gornjeg dela tabele, ni ne čudi što ljudi sve više počinju da izbegavaju mečeve timova kao što su Dignitas, Immortals i 100 Thieves, iza kojih stoje bogate organizacije koje sem novca nemaju previše toga sa čim bi mogle da se pohvale ove godine kada je reč o vođenju svojih timova. Dovođenja igrača koja su krajnje diskutabilna, preplaćivanje zvezda koje sem zabave ne mogu previše toga da ponude, ovo su samo neke od stvari zbog kojih kvalitet kako ovih timova tako i cele lige trpi.

Čini se kao da je deo ekipa odustao od toga da se u Americi uopšte i mogu pronaći novi talenti, zbog čega igraju na sigurno i recikliraju stare igrače, pokušavajući makar da načine ligu zabavnom i time privuku pažnju navijača i sponzora, kad već ne mogu kvalitetom kao što to čine LPL, LCK pa i LEC od nedavno.

Amerika već polako počinje da ispašta zbog prebrzog upumpavanja novca u esport, najbolji primer toga je Overwatch Liga, a kakva će biti sudbina LCS lige koja je danas po gledanosti na nivou brazilske LoL lige, saznaćemo kada investitori počnu da traže profit i makar deo novca koji su utrošili.