SuppUp savladao Zvezdu u derbiju EBL lige

LOL 10. jul. 202011:28 > 11:55
Podeli:
Screenshot

Šesto kolo Esports Balkan Lige je obeležila repriza velikog finala prošle sezone u kom je Crvena zvezda uspela da se osveti bivšim Energypot Wizardsima i upiše važne bodove koji im omogućavaju da ostanu u trci za prvo mesto.

U prvom meču dana rumunska ekipa Nexus Gaming je došla do prve pobede u sezoni savladavši ASUS ROG ELITE. Njihovi solo lejneri su bili na nivou zadatka, a titulu igrača utakmice je odneo mid lejner Cosmin „Comeback“ Mrena koji je odigrao 5-1-6 sa Corkijem.

Nakon toga smo gledali derbi u kom je SuppUp došao do prvog killa protiv Zvezde, a prednost su dodatno uvećali napadom na bot lejnu u 13. minutu igre koji im je doneo tri killa i prednost od preko 2.000 golda. Zvezda je uspela da uzme prvu kulu u meču, ali je SuppUp znao da iskoristi svoju prednost i povede 4-2 u srušenim kulama nakon prvih 20 minuta igre.

Zvezda je došla do velikog predaha kada uspeva da utera protivnički tim u svoju bazu i na pragu nexus kula dođe do pobede u 5 na 5 borbi iz koje su izašli sa četiri killa. To odmah koriste da uzmu Barona i smanje zaostatak na manje od 1.000 golda. Ipak, oni nisu imali dovoljno snage da zaustave odlučni SuppUp i spreče ih da uzmu inhibitor i sledećeg Barona, što je dovelo do ispostaviće se odlučujuće borbe na top lejnu nakon čega SuppUp dolazi do pobede i izjednačuje se sa Zvezdom na tabeli.

CR4ZY je održao prednost u odnosu na rivale ubedljivom 19-5 pobedom protiv Zero Tenacity, dok su Split Raiders dobili pobedu bez igre jer se njihov protivnik Howling eSports nije ni pojavio.

Tabela EBL lige nakon šest odigranih kola:

1. CR4ZY 6-0
2. Crvena zvezda Esports 4-2
2. Split Raiders 4-2
2. SuppUp eSports 4-2
5. Zero Tenacity 2-4
6. ASUS ROG ELITE 2-4
7. Howling eSports 1-5
8. Nexus Gaming 1-5

U ponedeljak je na programu sedmo kolo nakon čega stižemo do kraja prvog dela grupne faze takmičenja, a u njemu se sastaju:

19:00 Zero Tenacity – Howling eSports
20:00 SuppUp eSports – CR4ZY
21:00 Crvena zvezda – ASUS
22:00 Split Raiders – Nexus