Treatz u prvom timu Team SoloMida, Biofrost na klupi

LOL 15. jul 202019:33 > 19:36
Riot

Nakon dva vezana poraza u petoj nedelji LCS lige, Team SoloMid je rešio da uvede promene na support poziciji.

TSM je držao visoku drugu poziciju nakon osam odigranih kola, ali su ih porazi prošle nedelje znatno udaljili od drugog mesta na kom se sada nalazi Team Liquid sa dve pobede više. Ne samo to, njima je opasno blizu prišlo mnoštvo timova i samo dve pobede ih dele od osmog mesta na tabeli.

Poraz od Cloud9 se mogao očekivati, ali teško da je bilo ko mislio da će TSM izgubiti u meču protiv poslednje ekipe na tabeli – Immortalsa. Ovi rezultati su doveli do toga da će ekipa eksperimentisati na bot lejnu i da će Yillang „Doublelift“ Peng igrati sa Šveđaninom Erikom „Treatz“ Wessenom koji je u TSM došao krajem 2018. godine.

U svojoj prvoj sezoni sa TSM akademijom osvaja ligu LCS akademija, a naredne dve sezone dolazi do top 4. TSM akademija trenutno zauzima prvo mesto na tabeli lige LCS akademija što je zasigurno uticalo na odluku da Treatz dobije šansu u prvom timu.

Team SoloMid ove nedelje očekuju teški izazovi u vidu ekipa 100 Thieves i FlyQuest. FlyQuest je poput TSM-a u padu forme zbog čega će bodovi u ovom meču biti izuzetno dragoceni za obe ekipe, dok su se 100 Thieves prošle nedelje našli u centru pažnje kada su zaustavili niz od devet pobeda aktuelnih prvaka Cloud9.