EBL: SuppUp savladao Split Raiders,Z10 iznenadio Zvezdu

LOL 17. jul. 202012:51 > 13:26
Podeli:
Screenshot

Osmo kolo i prvi revanš mečevi Esports Balkan Lige su prošli u znaku derbija između šampiona SuppUp eSportsa i Split Raidersa u kom se SuppUp revanširao za poraz iz prvog dela sezone, kao i neočekivane pobede ekipe Zero Tenacity protiv Crvene zvezde.

Derbi meč osmog kola je prošao u znaku junglera Miroslava „Spooky“ Gocheva koji je igrajući Nidalee pomogao ekipi SuppUp da ostvari prednost u ranoj fazi igre uz četiri killa za manje od 15 minuta. Na isteku 20 minuta SuppUp je već imao 5.000 golda prednosti i vodio 3-0 u kulama, ali su Split Raiders pružali žestok otpor i uspeli su da dođu na korak do Dragon Soul buffa što im je kartu na koju mogu da igraju kako bi došli do pobede.

Do toga ipak nisu uspeli da dođu jer ih je plej na midu u 28. minutu skupo koštao. Pokušavajući da uhvate protivničkog ADC-a gube junglera i potom u borbi 4 na 5 gube celu bazu.

Zero Tenacity je dočekao Crvenu zvezdu sa promenom na top lejnu, gde je šansu dobio mladi španski solo Q talenat Julio Angel „Kingsblade“ Garcia Diaz. Timovi su bili izjednačeni u ranoj fazi igre uz blagu prednost crveno-belih u farmu. Zvezda je došla do osetne prednosti kada su uzeli prvog Barona, dok se Z10 zadovoljio prednošću u zmajevima koja ih je dovela na korak do Dragon Soula.

Jedna od ključnih borbi u meču se dogodila u 28. minutu kada Z10 uzima tri killa u reci kod zmaja i dolazi do dragocenog Dragon Soul buffa, to im omogućava da dobiju 4 na 5 borbu kod Barona i spreče Zvezdu da dođu do drugog Baron buffa, koji potom odlučno uzimaju nekoliko sekundi kasnije kad su se igrači Zvezde vratili u bazu. Bilo je jasno da će se partija prelomiti kada na red dođe Elder Dragon i upravo u tim trenucima dolazi do borbe na midu gde carry igrači Z10 pokazuju svu moć Azira i Apheliosa i donose svom timu dragocenu borbu koja ih ubacuje u trku za plejof.

U preostalim mečevima osmog kola CR4ZY je nazastavio niz od sada već osam uzastopnih pobeda savladavši ASUS, dok je Nexus upisao dragocene bodove protiv Howling eSportsa čime su omogućili sebi da u meču protiv ASUS-a najverovatnije odlučuju o svom opstanku u ligi.

Screenshot