EBL liga: ASUS sve bliži ispadanju, CR4ZY nezaustavljiv

LOL 21. jul. 202013:00 > 13:16
Podeli:
Screenshot

Deveto kolo Esports Balkan Lige je prošlo u znaku pobeda favorita, a u derbi meču CR4ZY je nastavio da niže pobede, ovoga puta protiv Crvene zvezde.

Još jedno kolo EBL lige, još jedno razočarenje za navijače ASUS-a. Nekadašnji EBL šampion i ekipa sa najdužom tradicijom u regionalnim LoL ligama koja se takmiči još od prve sezone Fortuna Championship Seriesa je sve bliže odlasku u baraž za opstanak na kraju sezone.

Rizik sa mladim i neiskusnim igračima se ASUS-u (kao što su i svi očekivali) nije isplatio i nakon devet kola pored iznenađenja protiv SupUp-a imaju ubeleženo još samo pobedu protiv poslednje plasirane ekipe Howling eSports.

Novoj ekipi u ligi Split Raiders je trebalo samo 26 minuta da poraze ASUS u devetom kolu uz odličnu igru na topu Alekse „Nazgul“ Majstorovića koji je tokom celog meča terorisao protivnike sa Renektonom.

Za nešto više od 25 minuta je i CR4ZY savladao Crvenu zvezdu ubedljivim rezultatom 19-4. Ponovo je u centru pažnje bio italijanski top lejner Gabriel „Gabbo“ Olivieri koji je bez dileme trenutno najbolji igrač u ligi. Sa tri pobede više u odnosu na najbliže rivale pet kola pred kraj regularnog dela šampionata, CR4ZY je u više nego sjajnoj prilici da izbori plasman na EU Masters i pre plejofa.

U preostalim mečevima Zero Tenacity je upisao novu pobedu protiv sve borbenije ekipe Nexus koja najbolje izgleda trenutno od timova sa dna tabele, dok je SuppUp eSports savladao Howling eSports koji i dalje ima samo jednu pobedu u ligi.