Kraj za Zvezdu, CR4ZY u finalu Esports Balkan Lige

Podeli:
cr4zy

Ekipa CR4ZY je prvi finalista sedme sezone Esports Balkan Lige, nakon što su rezultatom 3-1 savladali Crvenu zvezdu na startu plejofa.

CR4ZY je još jednom opravdao ulogu favorita sedme sezone EBL lige i sada ih još samo jedna pobeda deli od titule. Zvezda je uspela da dođe do utešne pobede u drugoj partiji, ali više od toga nisu mogli.

Prvi gejm je prošao u znaku Mate „Meight“ Toroka koji je več nakon deset minuta igre imao 5-0 skor sa Renektonom. Sve što je Zvezda uspela u toj prvoj partiji je da dođe do tri zmaja, ali to na kraju nije previše značilo jer je CR4ZY odneo ubedljivu 22-4 pobedu sa preko 15.000 golda prednosti za samo 26 minuta.

Mid lejner Zvezde Ilia „Lmzs“ Rajgev je uspeo da se povrati od teškog poraza u prvoj partiji i sa Ireliom pomogne crveno-belima da ostvare prednost u ranoj fazi igre u drugom gejmu. Zvezda je prednjačila u rušenju kula, ali je ovoga puta CR4ZY taj koji je na početku skupljao zmajeve. Kada je CR4ZY došao do Dragon Soul buffa činilo se da će preokrenuti tok partije, ali Zvezda dolazi do velike pobede u borbi kod Barona, prave ace i izjednačuju na 1-1.

Da ne dođe do iznenađenja postarao se iskusni jungler Aleksa „DoubleAIM“ Stanković koji se raspucao u trećoj partiji igrajući Gravesa. Uz odlične poteze svog supporta Oskara „Raxxo“ Bazydloa koji je igrao Barda, DoubleAIM je do kraja partije ostvario 9 killova i šest asistencija uz samo jednu smrt, a ponovo je CR4ZY došao do ubedljivog trijumfa za identično vreme kao u prvoj partiji, i to ponovo uz samo jednu izgubljenu kulu.

Crvena zvezda nije imala snage za još jedan preokret. CR4ZY brzo preuzima kontrolu u odlučujućoj četvrtoj partiji, na isteku 20 minuta igre imaju tri srušene kule dok Zvezda nije uspela nijednu da uništi. Uz veliku prednost od 8.000 golda bilo je samo pitanje kada i kako će CR4ZY završiti partiju i meč, a to se dogodilo nakon tačno pola sata igre kada je po treći put pao nexus crveno-belih.

CR4ZY će u finalu igrati protiv pobednika sutrašnjeg okršaja SuppUp eSports – Split Raiders, a drugo polufinale će nam ujedno dati i odgovor na to ko će biti drugi predstavnik EBL lige na EU Mastersu.