Danas gledamo veliko finale sedme sezone EBL lige

LOL 15. avg. 202014:12 > 14:15
Podeli:
Fortuna eSports

Današnji okršaj ekipa SuppUp eSports i CR4ZY će nam dati odgovor na pitanje da li je Balkan dobio nove šampione u LoL-u, ili će SuppUp i pored nikad jače konkurencije odbraniti tron i učvrstiti svoju vladavinu u regionu.

Uz direktan prenos na Sport Klub Esports TV kanalu od 16 časova počinje sedma po redu bitka za titulu EBL šampiona. Prošlogodišnji pobednik Energypot Wizards koji se na startu nove sezone preimenovao u SuppUp eSports je ušao u novu sezonu sa izmenom na support poziciji, sačuvavši ostatak tima što dokazuje njihove jasne namere da izgrade tradiciju i učvrste svoj brend u regionu.

Oni bi najverovatnije lako odbranili titulu kada se uzme u obzir ostatak konkurencije, da u ligu nije ušla ekipa CR4ZY, koja je kupila slot od slovenačnog tima Upper Echelon. CR4ZY ulazi u takmičenje na velika vrata, sa jednim od najjačih timova koje su u proteklih nekoliko sezona imali prilike da gledamo, formiran od veterana EBL lige koji su Zvezdom pre dve sezone osvojili titulu, uz dva velika pojačanja na top lejn i support poziciji.

CR4ZY se do pred sam kraj grupne faze šampionata poigravao sa konkurencijom, da bi na kraju ipak doživeli prvi i jedini poraz upravo od ekipe SuppUp u poslednjem kolu. Ovim je napravljena sjajna uvertira za finale koje smo očekivali, i koje smo na kraju dobili nakon što su CR4ZY i SuppUp savladali Crvenu zvezdu, odnosno Split Raiderse u polufinalu.

SuppUp eSports danas brani titulu u sledećem sastavu:

Top lane – Andrija „klowny“ Jovanović
Jungle – Miroslav „Spooky“ Gochev
Mid lane – Luka „Lukezy“ Trumbić
ADC – Teodor „Vzz“ Cholakov
Support – Igor „TasteLess“ Radusinović

CR4ZY će probati da postane novi šampion uz pomoć ovih pet igrača:

Top lane – Gabriel „Gabbo“ Olivieri
Jungle – Aleksa „DoubleAIM“ Stanković
Mid lane – Torok „Meight“ Mate
ADC – Miljan „Plox“ Mandić
Support – Oskar „Raxxo“ Bazydlo

Što se tiče samog meča koji je poptuno neizvestan jedino što možemo očekivati je da će fokus biti na gornji i srednji deo mape. Oba tima često zavise od uspeha svojih top lejnera i dok je Gabbo možda i obeležio dosadašnji tok šampionata, ne treba zaboraviti da je klowny čak pet puta bio MVP za SuppUp ove sezone i da vrlo dobro zna kako da napravi razliku za svoj tim i dovede ih do pobede.

Sa druge strane ništa manje bitan nije ni razvoj na mid lejnu. Meight i Lukezy su vrsni igrači uz pomoć junglera za kratko vreme mogu potpuno odlučiti ishod meča, zbog čega će biti izuzetno zanimljivo videti kako će Spooky i DoubleAIM pristupiti partijama.

SuppUp je u blagoj prednosti na bot lejnu makar po statistici carry igrača. Dvostruki EBL šampion Vzz je bio opasniji od Ploxa u prvom delu sezone, ali ne treba zaboraviti da Plox uz sebe ima aktuelnog vicešampiona EU Mastersa. Raxxo je prošle sezone morao da se borbi kroz plejin fazu EU Mastersa kako bi ostvario uspeh koji je na kraju usledio, ali ovoga puta će zasigurno probati da uradi sve što je u njegovoj moći da izbegne grupu smrti koja u plejinu očekuje vicešampiona EBL lige.

Čini se da je iz sezone u sezonu kako se paralelno razvijaju i regionalne lige a i EU Masters ulog u finalu EBL-a sve veći, a ovoga puta kao šlag na tortu gledamo dva zaista impresivna tima koja imaju 1001 razlog da danas trijumfuju. Ukoliko ne dođe do prevelikog nadmudrivanja u pik/ban fazi ili tilta nekog od timova, najverovatnije je pred nama svih pet partija, makar se mi tome nadamo, jer će ovo biti okršaj u kome ćemo zaista imati prilike da gledamo kulminaciju razvoja i napretka domaćih igrača i timova koji kada je reč o ekipama SuppUp i CR4ZY danas igraju na zaista visokom nivou.