SuppUp 3-0 pobedom odbranio titulu EBL šampiona

LOL 15. avg 202018:49 > 19:02
Podeli:
Fortuna eSports

SuppUp eSports je zablistao u velikom finalu sedme sezone Esports Balkan Lige u kom su nadigrali CR4ZY i bez izgubljene partije odbranili trofej LoL šampiona Balkana.

Iako nismo gledali svih pet partija kao što smo se nadali, možemo reći da je samo finale ispunilo očekivanja i da smo zaista bili u prilici da uživamo u kvalitetnom LoL-u.

Prva partija je započela relativno mirno sve do devetog minuta kada dolazi do ogromne borbe kod Rift Heralda iz koje je na kraju SuppUp izašao kao pobednik i poveo 4-1. Uz 2.000 golda prednosti SuppUp prelazi u kompletnu ofanzivu i tri minuta kasnije dolaze do nova tri killa ovoga puta na bot lejnu što im donosi i prvu kulu u meču.

Na isteku 20 minuta igre SuppUp je već vodio 8-1 u killovima, 5-1 u kulama i 3-0 u zmajevima, zbog čega CR4ZY ide na sve ili ništa i napada Barona koga ubijaju, ali SuppUp nakon toga pravi ace i nastavljaju da pritiskaju CR4ZY sve dok na isteku pola sata igre nisu došli do pobede ukupnim rezultatom 24-5.

Drugu partiju je obeležio Luka „Lukezy“ Trumbić koji je prelepo odigrao Luciana u Ryzea na midu. Koliko je SuppUp bio dominantan najbolje pokazuje činjenica da su nakon samo 17 minuta već imali preko 5.000 golda prednosti i jednostavno CR4ZY nije mogao da se povrati od toga.

U 29. minutu igrači ekipe SuppUp prave ace bez izgubljenog igrača u borbi koja je nastala za Dragon Soul i koriste predugačke timere da uvećaju prednost na 2-0.

U trećoj partiji CR4ZY je ponovo visoko cenio Ashe u pik/ban fazi, dok smo na strani SuppUpa po treći put gledali Sennu u rukama ispostaviće se trostrukog EBL prvaka Teodora „Vzz“ Cholakova. Borba u trećem gejmu je započela na topu gde je CR4ZY probao gankom doći do prvog killa, ali je SuppUp sjajno odgovorio i uz ulti Twisted Faitha brojčano nadmoćni izlaze kao pobednici uz tri killa i samo jednog izgubljenog heroja. Ovoga puta CR4ZY je uspeo da reaguje i preuzme inicijativu u partiji, došli su do tri zmaja i na korak do Dragon Soul buffa, ali SuppUp sjajnim borbama uspeva da ih spreči u tome.

Nadmoć u timskim borbama je na kraju i odlučila pobednika, SuppUp u 34.minutu dolazi do pobede nakon što su otvorili borbu na midu obrisavši protivničkog mid lejnera i bez izgubljenog heroja prave ace. Nexus pada po treći put i SuppUp dolazi do druge uzastopne titule i direktnog plasmana u grupnu fazu EU Mastersa.