Vijetnamski timovi propuštaju LoL Svetsko prvenstvo

LOL 3. sep 202020:40 > 20:59
Podeli:
Riot Flickr

Riot je izdao zvanično saopštenje da će zbog zabrane putovanja predstavnici VCS lige morati da propuste smotru najboljih League of Legends timova planete i da će zbog toga na ovogodišnjem šampionatu sveta učestvovati 22 umesto 24 ekipe.

Zbog promene broja učesnika promenjen je i sistem plejin faze takmičenja. Šampiona Vijetnama će u glavnoj fazi turnira zameniti treći nosilac LCK lige, dok će se plejin faza igrati sa 10 umesto 12 ekipa, koje će biti podeljene u dve grupe.

U grupnoj fazi timovi će igrati po jednu partiju svako sa svakim, što ostavlja dosta prostora za potencijalna iznenađenja. Prvoplasirani timovi će direktno proći u glavnu fazu takmičenja, dok će peti tim ispasti sa turnira. Nakon grupnog dela plejina na programu su BO5 mečevi. Trećeplasirani timovi će se ukrštati sa ekipama koje su zauzele četvrto mesto, a pobednici tog meča će igrati protiv drugoplasiranih timova za poslednja dva slota u glavnoj grupnoj fazi takmičenja.

Riot

Plejin faza LoL Svetskog prvenstva 2020 je na programu od 25. do 30. septembra, dok glavna faza turnira počinje 3. i traje do 31. oktobra.