Team SoloMid je novi LCS šampion

LOL 7. sep. 202017:16 > 17:40
Podeli:
Riot Flickr

TSM je došao do prve titule LCS prvaka još od 2017. godine i ukupno sedme titule, nakon što su u velikom finalu savladali FlyQuest u odlučujućoj petoj partiji.

I dok u LEC-u nema ništa novo, 2020 letnja sezona LCS lige je imala rasplet kakav je malo ko mogao da pogodi. Nakon što su letnji split obeležili prolećni šampion Cloud9, i povratak Team Liquida koji je zauzeo prvo mesto u regularnoj fazi takmičenja, očekivalo se da će ova dva tima voditi glavnu reč u borbi za trofej.

Kada na to dodamo težak 3-0 poraz TSM-a na startu plejofa od strane Golden Guardiansa, lako je razumeti zašto im je malo ko davao nadu da obezbede jedno od tri mesta koje vode na Svetsko prvenstvo, a kamoli i da dođu do titule. Ali iskusni igrači TSM-a nisu odustajali. Borio se TSM i izborio kroz pet mečeva da dođe do trofeja koji im godinama izmiče.

Redom su padali u donjem baražu Dignitas, Golden Guardains, Cloud9 i Team Liqud, pre nego što je konačno na red došao FlyQuest, tim koji je za kratko vreme pribrao ogromne simpatije, a naklonost navijača su nagradili ogromnim uspehom u vidu svog prvog plasmana na šampionat planete koji će se održati u Kini.

Može se reći da je FlyQuest ušao u finale kao blagi favorit nakon što su u plejofu savladali Cloud9 i Team Liquid, ali konstantno poboljšanje forme TSM-a tokom završnice šampionata je na kraju donelo prevagu velikanima LCS lige. Svaki pojedinac u redovima TSM-a je znatno popravio igru u prethodnih nekoliko mečeva, što se dalo videti i u finalu.

TSM je otvorio finale ubedljivom pobedodm u prvoj partiji, a u centru pažnje je još jednom bio maestralni Soren „Bjergsen“ Bjerg sa 8-0-10 Zileanom. Druga partija je nažalost prošla u znaku pauze koja je trajala 40 minuta, nakon što je ADC-u FlyQuesta Jasonu „WildTurtle“ Tranu nestala struja, pa je u sred meča morao da pređe na drugu lokaciju odakle je nastavio sa igrom.

FlyQuest je izgubio i tu partiju, ali to ih nije dalo poremetiti i uspevaju da se vrate i izjednače na 2-2 pritiskajući ADC zvezdu Team SoloMida Yilanga „Doublelift“ Penga. Doublelift je drugu partiju završio sa 8-1-5 skorom igrajući Ashe, da bi u naredne dve partije imao ukupan skor 2-11-9.

U petoj partiji TSM odlučuje da se fokusira na top lejn, protivnički Gangplank je konstantno bio meta napada i to ne samo uz pomoć Bjergsenovog Twisted Fate-a, a nakon nešto više od pola sata igre TSM je uspeo da sruši nexus i donese ogromno slavlje svojim fanovima.