SP 2020: Fnatic savladao Team SoloMid u velikom derbiju

LOL 3. okt 202015:52 > 16:00
Podeli:
Riot Flickr

Fnatic je izuzetno inteligentnim planom uspeo da iskoristi moćno oružije zvano Evelynn u rukama svog junglera i dođe do izuzetno važnih bodova na startu Svetskog prvenstva u istorijskom okršaju protiv TSM-a.

Prvi okršaj slavnih LoL timova na Svetskom prvenstvu je pripao Fnaticu, nakon izuzetno napetog meča u kom je teško bilo prognozirati pobendika maltene do samog kraja.

Pik/ban faza je prošla u znaku carry jungle pikova, Selfmae je dobio svoju Evelyn, dok je Spica zaigrao Nidalee, heroja koji je doneo pregršt uspeha LCK timovima prvog dana takmičenja. Bjergsen je uzeo ubojitu Syndru protiv Luciana, a Broken Blade se odlučio za Camille nasuprot Bwipovom Voliberu. Na botu sa TSM strane smo gledali Senna + Alistar duo, a na strani Fnatica Jhina i Rakana.

Još jednom smo na startu meča gledali upad u protivničku džunglu na prvom nivou, ovoga puta Fnatic je bio agresor, što im se isplatilo u vidu prvog killa nad Biofrostom. Fnatic je došao do svog trećeg killa na topu gde se Bwipo odbranio od pokušaja ganka, zahvaljući dobijanju šestog nivoa i moćnog Voliberovog ultija, dok je prethodno Biofrost još jednom pao na botu.

Timovi su menjali rane objektive na mapi, Fnatic je uzeo prvog zmaja dok je TSM-u pripao Rift Herald, a partija se nakon toga usporila, sve dok u 14. minutu Broken Blade nije uspeo da nadigra Fnatic u 1 na 2 situaciji na topu. Fnatic je nastavio da vrši pritisak preko top lejna, dok je TSM odgovorio uzimanjem kule na midu i na kraju su ipak uspeli da dođu i do drugog Rift Heralda, koji im je pomogao da pritiskom na botu povedu 2-1 u zmajevima.

Do četvrtog zmaja nije bilo previše akcije, ali je Fnatic uspeo da natera TSM da potroši flash na dva heroja, zbog čega se TSM povukao i dopustio Fnaticu da izjednači. Ipak, to je bila samo uvertira za pravi uspeh Fnatica koji je usledio kada su uspeli da uzmu Barona bez otpora američe ekipe koja se suviše sporo pomerala po mapi u tim trenucima.

U pritisku Fnatica koji je potom usledio Selfmade uspeva da uhvati Doublelifta, ali Broken Blade spašava TSM probojom na bot lejnu gde je srušio inhibitor kulu. Fnatic se odlučio da menja petog zmaja za inhibitor na midu koji su Nemesis i Rekkles zajedno srušili, ali TSM je mogao biti zadovoljan time što su došli na korak do Dragon Soul buffa.

Fnatic je iskoristio potpuno otvaranje mida da pritisne TSM i olakša sebi put ka drugom Baronu, a na kraju im on nije ni bio potreban jer u borbi koja je usledila prave Ace i kroz otvoreni mid ekspresno završavaju meč na opštu radost LEC navijača.

Pored Fnatica bodove u grupi C je upisao i Gen.G koji je u najdužem meču prvog dana šampionata uspeo da nadvlada LDG Gaming i olakša sebi dalji put ka plejofu.