SP 2020: LGD savladao Fnatic, novi poraz TSM-a

LOL 4. okt. 202015:50 > 16:00
Podeli:
Riot Flickr

U drugom kolu grupe C Gen.G je učvrstio prvu poziciju pobedom protiv Team SoloMida, dok je LGD došao do dragocenih bodova protiv Fnatica i time se uključio u trku za plejof.

Četiri meča – četiri poraza, je epilog LCS ekipa u dosadašnjem toku šampionata. TSM je doživeo i drugi poraz u grupi B, ovoga puta protiv borbene ekipe Gen.G koja je nastavila sa uspesima. Ovoga puta Bjergsenov konfort pik Zilean nije doneo radost TSM navijačima. TSM se odlučio za nedovoljno agresivan sastav u kom ako Nidalee i Renekton ne naprave veliku razliku na početku meča jednostavno nemate sa čim da ugrozite protivnika nakon 30+ minuta (ostatak tima činili su već pomenuti Zilean, Senna i Rakan).

Ovo je bio još jedan od mečeva bez previše akcije, nijedan od timova nije došao do dvocifrenog broja killova, ali Gen.G-u to nije ni trebalo i jednom kada su se našli u položaju koji im odgovara znali su kako da pritisnu TSM i dođu do pobede.

Fnatic i LGD su igrali meč sporijeg tempa gde smo u prvih 18 minuta videli samo dva killa. Fnatic je imao blagu prednost u goldu, dok je LGD prednjačio u zmajevima. Evropski tim uspeva da oduzme trećeg zmaja od LGD-a što ih je koštalo dva igrača i timovi ulaze u 20. minut maltene potpuno izjednačeni.

Pobeda u 5 na 5 borbi na midu iz koje su izašli sa tri killa uz dva izgubljena heroja je omogućila LGD-u da dođu do trećeg zmaja i sada je bio red na Fnatic da odgovori. Oni su to uspeli i smanjuju na 2-3 u zmajevima, ali u 34. minutu dolazi do ključne borbe kada LGD izlazi kao potpuni pobednik, pravi Ace i uzima Dragon Soul buff, nakon čega produžuju u bazu Fnatica i ruše Nexus za svoju prvu pobedu u grupnoj fazi.

Grupa C nakon drugog kola:

1. Gen.G 2-0
2. Fnatic 1-1
2. LGD Gaming 1-1
4. Team SoloMid 0-2