JD Gaming naneo DAMWON-u prvi poraz na SP 2020

LOL 9. okt 202016:00 > 16:25
Podeli:
Riot Flickr

Korejski šampion DAMWON Gaming ipak nije završio grupnu fazu Svetskog prvenstva sa maksimalnim učinkom, nakon što su u poslednjem kolu izgubili meč koji nije imao takmičarskog značaja protiv JD Gaminga.

JD Gaming je porazom protiv PSG Talona u petom kolu ostao bez prilike da izbori tajbrejk za prvo mesto pobedom protiv DAMWON-a, ali su i pored toga pružili pravi spektakl za kraj ne tako uzbudljive grupe B.

Tokom meča smo imali prilike da uživamo u kvalitetnim borbama i kada se sve sabere ovo je do sada verovatno i najbolji meč dosadašnjeg toga šampionata. Top lejner JD Gaminga Zhang „Zoom“ Xingran je pokazao zašto svi o njemu pričaju i zašto je jedan od igrača od kojih se najviše očekuje na šampionatu, pružeći sjajan performans na Camille a meč je završio sa čak 12 killova.

Iako je JD Gaming vodio tokom većeg dela partije, DAMWON je u par navrata uspeo da pobedi u borbama, što samo pokazuje koliko je opasan po mnogima glavni favorit za titulu. Na kraju iako su uspeli da dođu do Dragon Soul buffa gube odlučujuću borbu u 37. minutu igre u dužungli između mid i bot lejna i JD odnosi zasluženu pobedu koja će im definitivno dati vetar u leđa pred nastavak takmičenja.

Ukoliko Top Esports zadrži prvo mesto u grupi D, JD Gaming će imati minimum 50% šanse da izvuče drugu kinesku ekipu u četvrtfinalu, nakon što je Suning juče uspeo da preuzme prvu poziciju u grupi A od G2 Esportsa.

DAMWON će uz Top zasigurno biti tim koji će drugoplasirane ekipe želeti da izbegnu, a sutra gledamo ko će uzeti prvu i drugu poziciju u grupi C, koja je tokom celog šampionata smatrana najneizvesnijom od svih grupa.

Konačan raspored B grupe nakon svih šest odigranih kola:

1. DAMWON Gaming 5-1
2. JD Gaming 4-2
3. PSG Talon 2-4
4. Rogue 1-5