Fnatic ponovo slavio, kraj Svetskog prvenstva za TSM

LOL 10. okt. 202010:38 > 10:49
Podeli:
Riot Flickr

Šampion Amerike Team SoloMid je ostao bez teoretskih šansi za prolaz u plejof već nakon četiri kola grupne faze takmičenja, nakon što su u revanš meču ponovo poraženi od Fnatica.

LCS navijači su se nadali da će TSM uspeti da preokrene stanje u C grupi i sa tri pobede izbori tajbrejk za prolaz dalje, ali umesto toga na startu drugog dela grupne faze sačekao ih je Fnatic gladan pobeda i naneo im još jedan strahovit poraz.

Fnatic je kontrolisao tempo igre većinu meča, kontrolisali su objektive na mapi ekspresno grabeći zmajeve, dva su već imali i pre nego što smo uopšte videli prvi kill u meču koji je pao tek u 12. minutu. U prvoj većoj borbi Fnatic je izašao kao pobednik sa tri killa i TSM je morao da proba da ih zaustavi da dođu do četvrtog zmaja pre nego što izgube i teoretske šanse za pobedu.

Fnatic je u 23. minutu već došao do Dragon Soul buffa i uz novi Ace poveo 12-3. Nakon što su uzeli Barona imali su već nedostižnih 10.000 golda prednosti i uz Baron buff nisu imali problem da stave tačku na meč već u 26. minutu uz ukupan rezultat 17-3 i neverovatan Nemesisov 9-0-7 skor na Orianni.

Team SoloMid je kao LCS prvak bio najveća nada Amerike za prolaz u plejof, i sada je sve na FlyQuestu da napravi sutra iznenađenje u grupi D protiv DRX-a i Top Esportsa.

Tabela grupe C nakon prvog meča četvrtog kola:

1. Fnatic 3-1
2. Gen.G 2-1
3. LGD Gaming 2-1
4. Team SoloMid 0-4