Istorijski fijasko: TSM 0-6 na Svetskom prvenstvu 2020

LOL 10. okt. 202014:50 > 14:57
Podeli:
Riot Flickr

Team SoloMid je na neslavan način ušao u istoriju LoL esporta kao prvi tim iz prvog šešira koji je završio učešće u grupnoj fazi bez ostvarene pobede.

Kao šampion američke LCS lige i lider jedne od četiri velike regije (LPL, LCK, LEC i LCS) Team SoloMid je pred žreb za SP 2020 bio u povlašćenom položaju, svrstan uz velikane kao što su DAMWON Gaming, Top Esports i G2 Esports. 

Od timova koji se nalaze u prvom šeširu se uglavnom očekuje da se prošetaju kroz grupnu fazu, a iako to nije uvek slučaj, ovo je prvi put da je jedan od šampiona velikih liga doživeo potpuni debakl i završio učešće na šampionatu bez pobede.

Nakon poraza na startu današnjeg raspleta grupe C protiv Fnatica, TSM je doživeo teške poraze uz obilje grešaka i izuzetno slabu igru protiv Gen.G-a i LGD Gaminga, a kao šlag na tortu je došao poraz u poslednjem meču kada im je LGD srušio Nexus dok su igrači TSM ubijali Barona.

Loše odluke, uplašena igra, manjak odlučnosti iako u svojim redovima imaju veterane kao što su Bjergsen i Doublelift će zasigurno ostaviti izuzetno gorak ukus kod TSM navijača širom sveta, a ovako loša igra šampiona LCS-a zasigurno neće proći nezapaženo kod Riota i zaista bi bilo začuđujuće i ako naredne godine LCS zadrži povlašćeni položaj i mesto u prvom šeširu, kada drugoplasirani timovi iz preostalih liga mnogo više pokazuju.