Suning iznenadio JD Gaming i 3-1 pobedom prošao u top 4

LOL 16. okt. 202015:28 > 15:39
Podeli:
Riot Flickr

Treći nosilac LPL lige Suning je uspeo da napravi veliko iznenađenje i pobeda favorizovanog šampiona iz prolećne sezone i aktuelnog vicešampiona Kine JD Gaming 3-1 za veliki plasman u polufinale.

Imao je JD Gaming start kakav se očekivalo od po mnogima trećeg favorita turnira nakon Top Esportsa i DAMWON Gaminga, poveli su 1-0, ali je Suning potom potpuno preokrenuo meč i sa tri vezane pobede prošao dalje. 

U prvoj partiji JD Gaming je bolje otvorio duel sa 2-1 u killovima u reci kod Rift Heralda i prvim zmajem, ali je Suning znao da odgovori i izjednači u killovima i dođe do prve kule. U borbi za trećeg zmaja Suning prelazi u vođstvo nakon čega im se otvara put ka Baronu, ali JD uspeva da ih zaustavi iako ih je to koštalo dva killa. JD dolazi do svog trećeg zmaja u narednoj velikoj borbi, ali Suning opet uzima dva killa i kreću na Barona. Još jedan loše odrađen pokušaj Barona od strane Suninga je potpuno vratio JD u gejm, ovoga puta oni uzimaju dva killa i uspevaju čak i da uzmu Barona, i na isteku pola sata igre konačno ponovo vode u goldu.

Suning uspeva da spreči JD Gaming jednom da dođu do Dragon Soula, ali im to polazi za rukom iz drugog pokušaja i nakon toga JD lako dolaze do pobede u prvojj partiji.

Druga partija je započela takođe u brzom tempu, Suning je predvođen LMS veteranom SwordArtom na Leoni pronalazio killove, a iako su protivnicima mahom prepuštali Rift Heralda u dosadašnjem toku meča odlučuju da se u 16. minutu bore u reci i odličnom igrom prave Ace koji ih stavlja u veliku prednost.

Uz nova četiri killa na botu kada se stvorio treći zmaj Suning uvećava svoju prednost na 16-8 u 22. minutu igre i već tada je izgledalo da će JD Gaming morati nešto zaista senzacionalno da uradi kako bi se vratili u gejm. Ali Suning im to nije dozvolio, nastavljaju da ih love po celoj mapi i uz novi Ace dva  minuta kasnije uvećavaju prednost na preko 10.000 golda. To je bilo i više nego dovoljno da poravnaju rezultat na 1-1 uz 26 killova za isto toliko minuta igre.

Kako je završio drugi gejm, tako je Suning započeo i treći. Na prvom nivou uzimaju dva killa koja odlaze Binovom Gangplanku, koji potom počinje borbu u lejnu sa Sheenom kao početnim itemom. Suning je znao da iskoristi ogromnu prednost na top lejnu da kontroliše objekte u ranoj fazi igre, a JD Gaming je jednostavno morao da se povuče i čeka svoju priliku.

Izgledalo je kao da je partija uveliko gotova i da je ostalo samo da Suning rutinski završi, ali nakon kardinalne greške na midu JD Gaming uspeva da napravi Ace i uzme Barona što ih vraća u igru i smanjuje zaostatak u odnosu na protivnike. Ipak, i bez Barona Suning nastavlja da uvećava prednost, dolaze do Dragon Soul buffa a potom i inhibitora na bot lejnu koji potencijalno otvara vrata ka Elderu. Uz Eldera i Barona koje su ubrzo potom uzeli Suning dolazi do nove pobede i po prvi put vodi u meču rezutlatom 2-1.

U četvrtoj partiji videli smo „hook“ supportove na obe strane. JD Gaming se odlučio za Blitzcranka dok je Suning uzeo Thresha. JD je pored Twisted Faitha imao tri AD heroja (Renekton, Graves i Ashe) zbog čega je bilo od velike važnosti da se Yagao dobro pokaže na midu, kako bi Bin sa Vilberom morao da ima i magic ressit, a ne samo da stakuje armor. Sam gejm je otvoren žestokom borbom na više različitih strana. JD uzima first blood na topu, da bi potom ekipe razmenile killove na botu.

U osmom minutu dolazi do žestokog okršaja na donjem delu mape iz koje JD izlazi sa novom prednošću i vode ukupno 5-3 u killovima, ali Suning uspeva da uzme prva dva zmaja. Do prve ogromne 5 na 5 borbe dolazi u 18. minutu kada u haosu koji je nastao huanfeng uzima tri killa na Jhinu i što je još bitnije Suning dolazi do trećeg zmaja. Upravo je huanfeng u metežu koji je nastao u 24. minutu uspeo da ubije četvrog zmaja i donese Dragon Soul buff svom timu, a odmah nakon toga Suning uzima i Barona i prelazi u veliku prednost.

Uz samo jedan pik na midu Suning je imao sve što im treba da prodru do Nexusa i dođu do velike 3-1 pobede koja im je obezbedila plasman u polufinale.