IWDominate otkriva: "TSM 100% menja bot lejn."

LOL 22. okt. 202010:58 > 10:59
Podeli:
Riot Flickr

Popularni LoL strimer i bivši pro igrač Christan "IWDominate" Rivera je u razgovoru na svom podkastu izjavio kako je dobio informaciju unutar tima da je Team SoloMid otpustio aktuelni bot lejn.

IWDominate je jedan od veterana američke LoL esport scene, na kojoj se takmičio već od 2010. godine. Nakon igračke karijere u ekipama compLexity, Dignitas i Curse odnosno Team Liquid 2016. godine završava karijeru i posvećuje se strimovanju, a od skoro vodi i svoj podkast pod nazivom The Crack Down u kom govori sa poznatim ličnostima iz LoL-a o raznim aktuelnostima u ovom esportu.

U najnovijoj epizodi podkasta on je svojim gostima otkrio kako mu je rečeno da se TSM već oprostio od svog bot lejna, na koji je sručen dobar deo krivice nakon potpunog kolapsa TSM-a na Svetskom prvenstvu 2020 gde su završili učešće bez ijedne ostvarene pobede uz katastrofalan 0-6 skor. Deo u kom ovo spominje možete pogledati na ovom linku.

Team SoloMid je napravio veliku senzaciju osvajanjem letnje sezone u kojoj su već na startu plejofa bili na rubu ispadanja, ali su umeli da iskoriste lošu formu Cloud9 i nedovoljno jak Team Liquid da dođu do novog trofeja, prvog još od 2017. godine.

Povratak Yilianga „Doublelift“ Penga u redove TSM-a je momenat koji je obeležio godinu u LCS ligi, pogotovo zbog činjenice da je on trenutno u vezi sa direktorkom tima što je izazvalo lavinu negativnih komentara, ali na kraju svi su bili zadovoljni kada je TSM dodao novi trofej u vitrinu.

Smenjivanje Doublelifta bi zaista bila pomalo čudna odluka kada se uzme u obzir njegova popularnost, ali mora se priznati činjenica da je bot lejn TSM-a zaista igrao izuzetno slabo na Svetskom prvenstvu, doduše tada se posebno istakao na negativan način support Vincnet“ Biofrost“ Wang koji je zaista igrao ispod svakog očekivanog nivoa.

Već tada su navijači tražili da šansu dobije drugi support tima Erik „Treatz“ Wessen, koji je već igrao za ekipu tokom plejofa letnje sezone, ali je zamenjen zbog slabe igre.

Evidentno je da support pozicija i više nego problematična u TSM-u i da na njoj mora doći do promena, a ostaje da vidimo da li je IWD-ov izvor zaista bio u pravu i da li će i Doublelift otići negde druge, ili možda čak i uzeti pauzu jednu sezonu/godinu i razmisliti o svojim daljim planovima.