Magični Suning iznenadio Top Esports u borbi za finale

LOL 25. okt. 202021:34 > 21:49
Podeli:
Riot Flickr

Suning je još jednom izašao kao pobednik iz LPL derbija na Svetskom prvenstvu 2020, ovoga puta pobedivši u drugom polufinalnom susretu aktuelne šampione Kine Top Esports rezultatom 3-1 čime su nastavili sa serijom iznenađenja na ovogodišnjem šampionatu.

Skromni sastav Suninga je nekako tokom celog hajpa oko Svetskog prvenstva 2020 ostao u senci pobednika dva prethodna LPL šampionata Top Esportsa i JD Gaminga. Nije se od njih očekivalo ni da će parirati G2 Esportsu u grupnoj fazi takmičenja, ali su uspeli da zauzmu prvo mesto u grupi A nakon tajbrejka. Činilo se da će im se to prvo mesto obiti o glavu nakon što su u četvrtfinalnu izvukli JD Gaming, ali oni uspevaju da pobede favorizovane sunarodnike i obezbede prolaz u top 4.

Tu se Suning nije zaustavio, iako im je naredni tim ekipa koja ih je počistila 3-0 u plejofu letnje sezone LPL lige.

U centru pažnje je bio jungler Le „SofM“ Quang Duy, koji je privukao navijače atraktivnom igrom već u grupnoj fazi, ali se očekivalo da njegov agresivan i u navrate previše nametljiv stil igre neće proći protiv jačih rivala. SofM je nastavio da konstantno stvara probleme protivnicima, ali se zadovoljio da to radi više kao support nego carry, iako trenutno u svetu preovladava jungler carry meta.

Zbog njegovog specifičnog stila igre ostatak saigrača je mogao da zablista u punom svetlu, a to su i te kako znali da iskoriste solo lejneri ekipe.

Chen „Bin“ Zebin koji je konstantno bio u senci preostalih kineskih top lejnera je odigrao jedan od najboljih mečeva u karijeri. U prvoj partiji nemilosrdno lovio protivničkog ADC-a sa Wukongom i omogućio svom timu da izađe kao pobednik. U trećoj i četvrtoj je oba puta igrao Jaxa, a svoju ulogu split pushera je sjajno odigrao.

Njegov saigrač sa mida Xiang „Angel“ Tao je imao relativno miran meč sve do odlučujuće četvrte partije kada je eksplodirao na Akali i sa 8-1-8 skorom je sekao protivničke heroje kad god mu se ukazala prilika.

Sem pobede u drugoj partiji Top Esports nije mogao da nametne svoj ritam igre i sve što su na kraju mogli je da pruže ruku danas boljem rivalu.

Ostaje da vidimo kako će se Suning sada nositi sa pritiskom koji je na njima. Oni su lično izbacili preostala dva predstavnika LPL lige u plejofu i sada je na njima zadatak da nastave kinesku tradiciju i na domaćem terenu donesu Kini treću uzastopnu titulu LoL šampiona planete. U tome će probati da ih zaustavi šampion Koreje DAMWON Gaming koji ima zadatak da vrati titulu LCK-u i zaustavi vladavinu LPL timova.