Impact odlazi – Team Liquid daje milione za Alpharija

LOL 26. okt. 202009:32 > 10:31
Podeli:
Riot Flickr

Team Liquid je na pragu potpisivanja višegodišnjeg ugovora sa britanskom LoL zvezdom Barney "Alphari" Morrisom koji će po prvi put nastaviti karijeru van Evrope.

Jedan od najtraženijih LEC igrača konačno napušta Origen u kom je po mnogima „bacio“ poslednje dve godine. Alphari je tokom protekle dve godine koliko je proveo u ekipi bio najbolji pojedinac u timu, ali i pored toga Origen nije uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo ili da ostvari bilo kakav zapažen uspeh sem osvajanja drugog mesta na proleće 2019. godine.

Kada se Origen potpuno slomio na leto i zauzeo poslednje mesto na tabeli na kraju sezone bilo je jasno da će Alphari potražiti novo okruženje, a prema izveštaju ESPN-a bio je u pregovorima sa nekoliko timova iz Evrope i Amerike, da bi se na kraju kao najkonkretniji istakli Team Liquid, Fnatic i Rogue.

Fnatic je prema izveštaju prvi ispao iz trke za Alpharija, da bi na kraju bogata američka esport organizacija odnela prevagu u odnosu na Rogue. Team Liquid je vrlo dobro poznat po bogatom plaćanju svojih igrača. Njihov još uvek aktuelni top lejner Jung „Impact“ Eonyeong je prošle sezone bio igrač sa najvećom platom u LCS ligi, a on je za ugovor na tri godine zaradio oko 3.4 miliona dolara.

Nešto slično će dobiti i Alphari koji će takođe zarađivati više od milion dolara po godini kao igrač Team Liquida.

Dolaskom još jednog stranog igrača je maltene potvrđeno da će se Team Liquid oprostiti od Madsa „Broxah“ Brock-Pedersena koji nije oduševio svojom igrom u američkom timu, a kao zamena za njega se navodi jungler FlyQuesta Lucas „Santorin“ Tao Kilmer Larssen koji je proveo dovoljno vremena u LCS ligi da se računa kao domaći igrač. Santorin iza sebe ima sezonu is snova u kojoj je pomogao FlyQuestu da postane vicešampion Amerike i plasira se na Svetsko prvenstvo.