Riot najavio LoL single player igru – Ruined King

LOL 31. okt 202013:49 > 13:52
Podeli:
Riot

U pauzi između druge i treće partije finala LoL Svetskog prvenstva 2020 Riot je prikazao zvaničnu najavu za njihovu novu igru koja će se zvati Ruined King.

Ruined King je jedan od najzanimljijivih i najviše spominjanih League of Legends likova koga nema u samoj igri. Karakter po kome je dobio ime slavni item Blade of the Ruined King vlada sa svog trona na Shadow Isles ostrvu, usamljen i očajan nakon što je iz još uvek nepoznatih razloga izgubio sve oko sebe. Regija iz koje dolaze heroji kao što su Thresh, Karthus, Hecarim i Kalista sa sobom donosi mnoga pitanja na koje još uvek nemamo odgovore, a nema sumnje da će otkrivanje lora ove regije upravo biti glavna tematika predstojeće igre.

Iako za sada još uvek nismo videli gejmplej, potvrđeno je da će Ruined King biti single player igra i da će izaći i za konzole – Nintendo Switch, PlayStation 4 i Xbox One, a biće i kompatabilna sa narednom generacijom konzola kao što su PS5 i Xbox Series X/S.

Radnja igre će se odigravati u dve LoL regije, već pomenuti Shadow Isles i Bligewater iz koga dolaze heroji kao što su Miss Fortune, Graves, Gangplank i Illaoi.

U trejleru možemo videti da će centralne figure igre biti šest likova – Miss Fortune, Braum, Yasuo, Ahri, Illaoi i Pyke. Za sada ne znamo da li će igrači tokom igre voditi svakog od njih, ili će se kao u RPG igrama sama igra prelaziti sa jednim od karaktera kog na početku odaberete.