Riot navodno ukida prolećnu sezonu u LCS ligi

LOL 5. nov 202014:06 > 14:07
Podeli:
Riot Flickr

Američki novinar Travis Gafford je preneo vest da je dobio informacije o velikim promenama u LCS ligi od naredne godine.

Najbitnija vest je da će LCS postati prva velika liga sa samo jednom sezonom u godini i da se prolećni split ukida. Riot je već ove godine napravio izmene u LCS-u i prolećna sezona nije donosila nikakve poene za kvalifikovanje na Svetsko prvenstvo, zbog čega se veliki broj igrača pobunio kako prolećna sezona uopšte nije ni bitna i da je jednostavno suvišna.

Nakon što se šampion prolećne sezone Cloud9 nije ni kvalifikovao na Svetsko prvenstvo izgleda da je Riot i sam uvideo da ako nešto ne učini timovi jednostavno neće ozbiljno shvatiti prolećnu sezonu – zbog čega je ukidaju.

Interesantno je da će se zapravo igrati više mečeva u LCS-u tokom godine iako se ukida cela jedna sezona, i da će po novom sistemu svaki tim igrati po pet puta protiv preostalih timova, umesto četiri koliko je bio slučaj do sad (po dva puta u svakoj sezoni).

Kada je reč o predstavniku LCS lige na Mid-Season Invitationalu, Riot će organizovati kup na kom će igrati šest (verovatno najbolje rangiranih u datom momentu kada se turnir održava) ekipa, a pobednik turnira će ići na MSI.

Riot će takođe uvesti i promene u ligu LCS akademija, kojima sve brže opada gledanost što je izuzetno zabrinjavajuća činjenica za Riot. Prema glasinama oni će se fokusirati na takmičenja u kojima će se i ekipe van LCS organizacija boriti protiv akademija što bi moglo da poveća zainteresovanost za niže lige u NA regiji.