Zvezda Worldsa afk-ovao u rankedu, ostao bez plate

LOL 5. nov. 202015:41 > 15:56
Podeli:
Riot Flickr

Aktuelni LoL vicešampion sveta, jungler Suninga Le "SofM" Quang Duy je stekao armiju navijača zahvaljući sjajnim igrama na Svetskom prvenstvu, ali ni to mu nije pomoglo da izbegne kaznu zato što je otišao AFK u sred ranked partije.

Vijetnamski jungler je za kratko vreme postao glavna tema LoL zajednice nakon bravura koje je prikazao igrajući za Suning tokom šampionata sveta, pomogavši svom timu da dođe do velikog finala gde ih je konačno zaustavio DAMWON Gaming. SofM je demonstrirao unikatan stil igre tokom takmičenja, igrajući više kao podrška svom timu u meti u kojoj su jungleri mahom carry orjentisani, zbog čega je danas izuzetno poštovan i od njega se mnogo očekuje i naredne godine.

Ipak, radost zbog uspeha na šampionatu sveta je pomalo pomutila činjenica da će SofM morati da se oprosti od jedne plate zbog napuštanja ranked partije.

Naime samo dan pred finale Svetskog prvenstva 2020 SofM je igrao ranked meč, a nakon što se u ranoj fazi igre njegov mid lejner na par sekundi diskonektovao SofM je počeo da traži od celog tima da se preda i da pređu na naredni gejm.

Kada ga saigračni nisu poslušali negde oko devetog minuta igre SofM je prodao sve svoje iteme i ostao u bazi. Njega je prijavio jedan kineski strimer koji je se našao u ovom meču, a ubrzo je reagovao i Suning kaznivši igrača.

Interesantno je da ovo nije prvi put da je SofM kažnjen u svojoj karijeri. On je pre četiri godine kao igrač Snake Esportsa dobio identičnu kaznu kao i sada, s tim što je razlog bio vređanje protivnika u rankedu.