I Finn odlazi u Ameriku – Rogue top lejner pojačava CLG

LOL 12. nov. 202011:14 > 11:22
Podeli:
Riot Flickr

Nekoliko različitih izvora je tokom noći prenelo vest da su se ekipe Rogue i Counter Logic Gaming dogovorile oko transfera Šveđanina Finna "Finn" Wiestala.

Mladi top lejner koji je svoju igračku karijeru započeo 2017. godine, a od 2020. se takmiči u LEC ligi nastavlja karijeru u LCS-u.

Iako je tokom ove godine često bio pod metom kritika kao najslabija tačka Rogue-a, Finn koji je u A tim došao nakon godinu dana provedenih u akademiji, je pokazao potencijal na Svetskom prvenstvu 2020 gde se hrabro borio protiv mnogo jačih i iskusnijih igrača.

CLG se ovim potezom oprašta od svog aktuelnog top lejnera Kim „Ruin“ Hyeongmina koji je u ekipi proveo nešto više od godinu ipo dana. Američka ekipa iza sebe ima najgoru sezonu u istoriji tima, završivši prolećni split na desetom, a letnji na devetom mestu tabele, i evidentno je da su im potrebne velike promene kako bi postali jaka konkurencija preostalim ekipama u ligi.

Pored Jacob Wolfa, ovu vest je potvrdio i Travis Gafford koji je iz (prema njegovim rečima) proverenih izvora dobio informacije o novom CLG sastavu.