Huni nov top lejner Team SoloMida

LOL 17. nov. 202010:40 > 10:43
Podeli:
Riot Flickr

Nasuprot svim očekivanjima, top lejn poziciju u TSM-u preuzima Heo "Huni" Seunghoon.

Nekoliko izvora uključujući i novinara Jacoba Wolfa je prenelo vest da su Evil Geniuses i Team SoloMid u finalnoj fazi sklapanja transfera popularnog korejskog top lejnera. I pored toga što već dugo ne igra u formi u kojoj smo ga gledali dok je nastupao za Fnatic i SKT T1, Huni uspeva da igra važnu ulogu u LCS ligi, a nakon dve godine provedenih u ekipama Echo Fox i Clutch Gaming krajem 2019. potpisuje za Dignitas dvogodišnji ugovor vredan 2.3 miliona dolara koji je izazvao lavinu negativnih komentara među navijačima.

Huni kao što se i moglo pretpostaviti nije ispunio očekivanja i napušta Dignitas nakon šest meseci, a drugu polovinu 2020. godine provodi igrajući za Evil Geniuses sa kojima je zauzeo šestu poziciju kako u regularnom delu sezone tako i u plejofu.

Prvobitno se očekivalo da će TSM dovesti nekog od potencijalno jakih pojačanja iz C9/Team Liquida, odnosno Erica „Licorice“ Ritchiea ili Junga „Impact“ Eonyeonga, ali izgleda da su se na kraju odlučili za i dalje vrlo popularnog Hunija.

On će u TSM-u zameniti Sergen „Broken Blade“ Celika koji se prema glasinama vraća u Evropu nakon dve godine provedene u ekipi Team SoloMid sa kojom je prošle sezone postao prvak LCS lige.