Vicešampion sveta SwordArt na pragu TSM-a

LOL 17. nov. 202011:28 > 11:49
Podeli:
Riot Flickr

Više različitih izvora prenosa da je support Suninga Hu "SwordArt" Shuochieh izrazio želju da nastavi karijeru u Team SoloMidu, postoji jedna potencijalna prepreka zbog čega dogovor još uvek nije finalizovan.

Team SoloMid je spreman da oslobodi import slot i dovede veterana u svoje redove. SwordArt se proslavio igrajući za najtrofejniji tim LMS lige flash Wolves, ali vrhunac karijere ostvaruje ove godine kada sa kineskom ekipom Suning stiže do velikog finala Svetskog prvenstva 2020 pobedivši usput šampiona i vicešampiona Kine. Na kraju ipak nisu imali dovoljno snage da zaustave silni DAMWON Gaminga, ali su i pored toga ostavili i više nego zadovoljavajući utisak tokom celog turnira.

Odluka koju je SwordArt doneo može biti na prvi pogled veoma začuđujuća – prelazak u tim koji je završio grupnu fazu šampionata planete bez ijedne pobede obrukavši se 0-6 skorom, ali glavni razlog tome je njegova želja da živi u Americi, a u tom slučaju aktuelni prvak TSM je i više nego logičan izbor, pogotovo kada se uzme u obzir da bi imao prilike da na bot lejnu zaigra sa još jednim veteranom igre – Yillangom „Doublelift“ Pengom.

On bi u TSM-u zamenio Vincenta „Biofrost“ Wanga, koji je bio jedna od najslabijih karika ekipe tokom Svetskog prvenstva.

Ovaj transfer bi dodatno pojasnio zašto se TSM odlučio za dovođenje Heo „Huni“ Seunghoona, koji više ne zauzima slot za strane igrače, jer ukoliko bi se TSM odlučio za top lejnera koji nije iz LCS lige morali bi da se zadovolje „domaćim“ supportom.

 Jedini potencijalni problem oko transfera bi moglo biti vađenje papira za rad u Americi zbog aktuelnih pooštrenih imigracionih mera, ali ukoliko papirlogija ne bude predstavljala prepreku, izvesno je da će do transfera doći.

Ukoliko SwordArt pređe u TSM, šampion Amerike polazi u odbranu titule u sledećem sastavu:

Top lane – Heo „Huni“ Seunghoon
Jungle – Mingy „Spica“ Lu
Mid lane – Tristan „PowerOfEvil“ Scharge
ADC – Yiliang „Doublelift“ Peng 
Support – Hu „SwordArt“ Shuochieh