Bang, Goldenglue i Kumo napustili Evil Geniuses

LOL 17. nov. 202017:34 > 17:48
Podeli:
Riot Games

Evil Geniuses LoL tim će takođe proći kroz velike promene pred novu sezonu, a za sada je poznato da su se oprostili od tri igrača.

Evil Geniuses se vratio u LCS 2020. godine kupovim slota Echo Foxa, a nakon uspešne grupne faze u prolenom splitu gde su osvojili drugo mesto gube od FlyQuesta u borbi za finale zbog čega su morali da se zadovolje trećom pozicijom na kraju plejofa.

Promene na solo lejnovima im nisu donele željeni uspeh u letnjem splitu gde su osvojili tek šesto mesto na kraju sezone.

Ono što je za sada sigurno je da u ekipi više neće igrati dvostruki prvak sveta Bae „Bang“ Junsik, kao i da su se od tima oprostili top lejner Colin „Kumo“ Zhao i Greyson „Goldenglue“ Gregory Glimer.

Naredne sezone će najverovatnije u prvoj ekipi ponovo zaigrati Italijan Daniele „Jiizuke“ di Mauro koji je imao nekoliko izuzetno dobrih partija u dresu EG-a ali je tokom letnje sezone izgubio mesto u prvom timu.

Problem nestabilnosti na top lejnu EG bi trebalo da reši još jednim bivšim prvakom sveta, a to je iskusni veteran Jung „Impact“ Eonyeong koji napušta Team Liquid nakon tri godine provedene u ekipi, uz četiri osvojene titule LCS lige. Uz promenu na topu očekujemo i potpuno novi bot lejn ekipe koja će izgledati naredne sezone pucati na sam vrh LCS-a.