Rekkles zvanično napustio Fnatic

LOL 18. nov. 202021:21 > 21:24
Podeli:
Riot Flickr

Fnatic je upravo izdao zvanično saopštenje da je pre nekoliko sati Martin "Rekkles" Larsson obavestio slavnu esport organizaciju da neće obnoviti ugovor sa njima i da se priključio drugom timu.

U zvaničnom saopštenju se navodi da Rekkles napušta Fnatic nakon osam godina provedenih u timu za koji je odigrao skoro 600 partija. Podsetimo, Rekkles je došao u Fnatic krajem 2012. godine, odlazi sredinom naredne godine na pozajmicu u Copenhagen Wolves, a od kraja 2013. godine igra za Fnatic sve do sad uz jedan odigran split 2015. godine u dresu ekipe Elements.

Rekkles je poslednjih nekoliko godina bio zaštitno lice Fnatica, izgradio je ogromnu bazu fanova kako u Evropi tako i u Aziji, i činio je sve što je u njegovoj moći da pomogne svom timu da istraje u borbi za najbolji tim Evrope protiv jakog izazivača u vidu G2 Esportsa.

U saopštenju se takođe navodi da je Rekkles prethodno izrazio želju da ostane uz tim i obnovi ugovor ove godine, ali da je došlo do neočekivanog obrta, a taj obrt može biti jedino odlazak Luke „Perkz“ Perkovića iz G2 Esportsa koji je otvorio prazno mesto na ADC poziciji u redovima najtrofejnijeg evropskog LoL tima.

Rekklesu je teško pao odlazak Rasmusa „Caps“ Withera u redove najvećih rivala krajem 2018. godine, godine u kojoj je Fnatic postao vicešampion sveta. Caps je tada u najvećem LoL transferu Zapada svih vremena prešao u G2 kako bi povećao šanse da se dokopa dragocenog trofeja šampiona planete o kom toliko dugo maštaju svi evropski igrači, a izgleda da će sada njegovim stopama poći i Rekkles.