Esports Balkan Liga najavila promene za 2021. godinu

LOL 19. nov. 202018:02 > 18:13
Podeli:
Fortuna eSports

Fortuna Esports je objavila datume obe EBL sezone za 2021. godinu kao i nekoliko inovacija u samom takmičenju.

Zvanična riotova balkanska LoL liga – Esports Balkan Liga, ulazi u svoju osmu sezonu početkom naredne godine, uz nekoliko bitnih promena.

Najbolji LoL timovi iz regiona će se boriti od 25. januara do 27. marta u prolećnoj sezoni, odnosno od 14. juna do 14. avgusta u letnjoj, uz direktan prenos na Sport Klub Esports TV kanalu i Fortuna Esports Jutjubu u nepromenjenom terminu, ponedeljkom i četvrtkom od 19 časova.

Glavna promena u takmičenju je to što neće biti ispadanja između prolećne i letnje sezone, odnosno timovi koji se plasiraju u takmičenje na proleće igraće u ligi tokom cele godine. Ova promena je uvedena kako bi esport organizacije imale veću stabilnost i lakše došle do potencijalnih sponzora, a opet nije uvedena franšiza kao u velikim LoL svetskim ligama, za šta je realno još uvek prerano kako u našoj, tako i u ostalim manjim regijama.

Još jedna novina je da će timovi moći imati tri umesto kao do sada dva strana igrača, a dolazi i do promene raspodela nagradnog fonda koji i dalje iznosi 20.000 evra. Timovi će dobijati po 250 evra za svaku pobedu u grupnoj fazi šampionata, dok će ostatak nagradnog fonda biti raspoređen u plejofu.

Zbog ovih promena kvalifikacije za 2021 prolećnu sezonu će biti važnije nego ikada do sad, a one počinju 5. decembra kada su na programu otvorene kvalifkacije, dok su zatvorene kvalifikacije zakazane za 14. i 15. decembar. Finalni baraž kvalifikacija je na programu 19. i 20. decembra kada ćemo potencijalno dobiti nove učesnike Esports Balkan Lige.

Sve detalje o Esports Balkan Ligi u 2021. godini možete pročitati na zvaničnom sajtu.