SK Gaming doveo četiri nova igrača, LIMIT napustio tim

LOL 20. nov. 202010:39 > 11:15
Podeli:
Riot Flickr

I pored relativno zadovoljavajućeg učinka u prošloj sezoni u kojoj je SK Gaming zauzeo peto mesto nakon grupne faze šampionata da bi potom morali da se zadovolje šestom pozicijom nakon poraza u prvom kolu plejofa od strane ekipe Schalke 04, SK je odlučio da uđe u novu godinu sa novim sastavom.

Uz ekipu će i treću godinu za redom ostati Jenax, igrač koji je ove godine prešao sa mida na top i odlično se snašao u novoj ulozi. Danac Kristian „TynX“ Ostergaard Hansen će zameniti veterana Kim „Trick“ Gangyuna u džungli. TynX se proslavio igrajući za francuski LDLC sa kojim je osvojio 2020 prolećni EU Masters.

Turčin Ersin „Blue“ Goren dolazi kao pojačanje iz 1907 Fenerbahce ekipe sa kojom je osvojio zimsku sezonu Turske lige. Bue će dobiti priliku da se dokaže u LEC-u iako je Fener potpuno podbacio u letnjoj sezoni gde su završili tek na sedmom mestu turskog šampionata.

Na ADC poziciji će zaigrati mladi Jean „Jezu“ Massol koji je prethodno igrao za Misfits akademiju. On je svoju karijeru započeo sredinom 2018. godine a najveći uspeh mu je osvajanje izuzetno jake francuske lige sa Misfitsima koji su aktuelni šampioni LFL-a.

Support poziciju od LIMIT-a preuzima bivši član TeamSoloMida Erik „Treatz“ Wessen koji se vraća u Evropu nakon dve godine provedene u Americi gde je igrao za akademiju TSM-a. Treatz je na kratko dobio priliku da se dokaže u prvom timu krajem letnje sezone, ali ipak nije uspeo da osigura mesto u timu zbog je rešio da se vrati u domovinu.

Da sumiramo – SK Gaming započinje 2021 prolećnu sezonu LEC lige u sledećem sastavu:

Top lane – Janik „Jenax“ Bartels
Jungle – Kristian „TynX“ Ostergaard Hansen
Mid lane – Ersin „Blue“ Goren
ADC – Jean „Jezu“ Massol
Support – Erik „Treatz“ Wessen