Doublelift se povlači: LCS legenda potvrdio kraj karije

LOL 25. nov. 202022:21 > 22:23
Podeli:
Riot Flickr

Legenda američkog esporta Yiliang "Doublelift" Peng je večeras izdao zvanično saopštenje o završetku svoje bogate igračke karijere.

Karijera Doublelifta je bez dileme jedna od najinteresantinijih, a može se reći i najbitnijih karijera jednog igrača u LoL esportu. Veteran NA scene koga smo imali prilike da gledamo još na prvom svetskom šampionatu do kog je jedva uspeo da dođe nagovorivši roditelje da ga puste da sa timom Epik Gamer otputuje u Švedsku, Doublelift je bio velika motivacija za mnoge esportiste koji su došli posle njega.

Godinama osporavan zbog manjka uspeha, Doublelift je sa ekipom Counter Logic Gaming konačno uspeo da prekine seriju neuspeha i kruniše se titulom šampiona Amerike u 2015 letnjoj sezoni kada je CLG deklasirao Team SoloMid 3-0, a u jednom od najvećih transfera LCS lige svih vremena nakon kraja letnje sezone Doublelift prelazi u redove TSM-a gde je proveo naredne dve godine.

Nakon toga sledi dominantni niz sa Team Liquidom gde Doublelift nastavlja da ređa titule i četiri puta uzastopno osvaja LCS, a potom se u aprilu ove godine vraća u Team SoloMid gde i završava karijeru i to osvajanjem svoje poslednje, osme titule.

I dok sa jedne strane Doubleliftova karijera u LCS-u se završava sa uspehom, ostavlja pomalo gorak ukus neuspeh TSM-a na Svetskom prvenstvu 2020 gde su završili grupnu fazu bez ijedne pobede uz ukupan 0-6 skor. Doublelift tokom svoje karijere nije imao uspeha na šampionatima planete, ali i pored toga njegovo zaveštaje za esport u globalu je zaista teško opisati kroz par rečenica.

Nakon što je više od trećine svog života proveo takmičeći se u LoL esportu, Doublelift zasluženo odlazi na odmor, a nama ostaje da se nadamo da ćemo ga ponovo videti na delu, ako ne kao trenera onda makar kao strimera.