SwordArt potpisao za TSM, dobija 3 miliona godišnje

LOL 26. nov. 202019:54 > 20:02
Podeli:
Riot Flickr

Team SoloMid je zvanično predstavio aktuelnog vicešampiona sveta Hu "SwordArt" Shuochieha kao svog novog supporta. On će za dve godine u timu inkasirati vrtoglavih šest miliona dolara.

SwordArt se proslavio igrajući za apsolutnog lidera LMS lige Flash Wolves, koji krajem 2018. godine napušta nakon pet godine i odlazi u Kinu gde se pridružuje ekipi Suning. U LPL ligi je proveo dve godine, a kulminacija uspeha je došla tokom prošle sezone kada Suning uspeva da se plasira na Svetsko prvenstvo 2020 gde u plejofu prave neverovatan uspeh izbacivši LPL šampione i vicešampione, pre nego što ih je u velikom finalu konačno zaustavio prvak Koreje DAMWON Gaming.

Prema glasinama TSM je želeo da dovede popularnog supporta prvenstveno kao saigrača Yiliangu „Doublelift“ Pengu, koji je juče objavio da stavlja tačku na svoju igračku karijeru, ali to nije sprečilo šampione Amerike da dovedu SwordArta.

U intervjuu za Washington Post vlasnik TSM-a Andy „Reginald“ Dinh je potvrdio da će SwordArt za dvogodišnji ugovor dobiti ukupno šest miliona dolara što je apsolutni rekord LCS lige, ali prema njegovim rečima ovo je isplatljiva investicija u momentu kada je tim ostao bez lidera povlačenjem stuba ekipe Sorena „Bjergsen“ Bjerga koji je preuzeo ulogu glavnog trenera ekipe.