Cloud9 otpustio LS-a, navijači besni

LS
LS

Američka LoL esport liga LCS se nasla pod lupom esport javnosti nakon što je Cloud9 potpuno iznenada otpustio glavnog trenera tima Nicka "LS" De Cesarea.

Cloud9 je puno toga uložio kako bi osvežili svoj LoL tim za novu sezonu, tim koji je izgrađen upravo oko LS-a. On je sa sobom iz Koreje doveo novi bot lejn koji čine Kim „Berserk“ Mincheol i Kim „Winsome“ Dongkeon a ekipa je startovala novu sezonu sa 3-1 skorom za kratko vreme prikupivši velike simpatije navijača.

Mečevi C9 su bili najviše komentarisani tokom svakog kola, tim je bio na velikoj uzlaznoj putanji, a dolazak LS-a je smatran kao pravo osveženje za LCS i pored toga što su mnogi osporavali njegov trenerski kvalitet.

Taman kada se činilo da stvari dolaze na svoje mesto i da je LCS u usponu, kao grom iz vedra neba stigla je vest nekoliko minuta pred meč sa poslednje plasiranim CLG-om da je LS smenjen. U prvi mah javnost je mislila da je u pitanju nekusan mim Cloud9 Tviter naloga, ali se ubrzo oglasio i sam LS koji je potvrdio vest.

On je saopštio da je dobio informaciju o otkazu četiri sata pred početak petog kola, a Cloud9 je potom izgubio od Counter Logic Gaminga koji je prethodno poražen u sva četiri meča.

Za sada nema konkretnih informacija u vezi toga zašto je LS dobio otkaz, a mid lejner tima Ibrahim „Fudge“ Allami je u jučerašnjem intervjuu izjavio da je „verovatno najbolje bilo za obe strane da se raziđu“ kao i da će uskoro biti jasnije šta se tačno dogodilo unutar ekipe.

Komentari

Vaš komentar