CR4ZY Paladin: Postao sam bolji igrač zahvaljujući EBL ligi

LOL 21. mar. 202111:20 > 11:322 komentara
Podeli:
C4 Paladin
Paladin

Nastavljamo sa serijom intervjua u okviru upoznavanja navijača sa zvezdama plejofa osme sezone Esports Balkan Lige, najvećeg regionalnog esport takmičenja, a naš najnoviji sagovornik je Ivan "Paladin" Delač, ADC ekipe CR4ZY i jedan od novih igrača u ligi koji su nas najprijatnije iznenadili ove sezone.

Iako pre debija u osmoj sezoni EBL lige Paladin nije imao konkretnog takmičarskog iskustva, ovaj mladi i talentovan igrač je dokazao da ima ogroman potencijal i da je pred njim svetla budućnost u esportu. Kada i kako je počeo da igra, kako je deo njegovog tima iz EBL kvalifikacija završio u ekipi CR4ZY i šta su njegovi ciljevi u LoL esportu, otkrivamo vam u tekstu ispod.

Sport Klub Esports: Pozdrav Ivane, drago nam je da imamo priliku da razgovaramo sa jednim od novih igrača u ligi koji su već u svojoj prvoj sezoni ostvarili uspeh i ostavili sjajan utisak. Znamo da si sa ekipom Looking For Sponsors igrao kvalifikacije za osmu sezonu, ali na kraju niste uspeli da izađete kao pobednici iz zatvorenih kvalifikacija. Nakon toga Sebastian „JELLY“ Vican, Amaar „Zeiko“ Ansari i ti ste pristupili ekipi CR4ZY, reci nam kako je došlo do saradnje i šta je za tebe lično značilo to što si ipak na kraju dobio priliku da se takmičiš u EBL-u?

Paladin: Do saradnje je došlo tako što je menadžer ekipe CR4ZY kontaktirao Sebastiana (j3lly) preko Tvitera. Nakon razgovora s njim odlučili smo formirati tim koji smo sastavili u jednom danu. To je bila odlična prilika za mene jer znam da se mogu dokazati i napraviti dobar rezultat u EBL ligi.

Sport Klub Esports:  U proteklih nekoliko EBL sezona nismo imali toliko novih lica kada je reč o mladim i perskeptivnim igračima iz regona. Čini se kao da navijačima trebaju nove zvezde za koje će navijati i čiji će fanovi postati, a ti si u ovom trenutku na pravom putu da to i postaneš. Zato hajde da iskoristimo ovu priliku da te EBL fanovi malo bolje upoznaju, reci nam nešto više o sebi – kada si počeo da igraš League of Legends i kako je došlo do toga da si poželeo da se oprobaš u profesionalnom igranju?

Paladin: Igram League of Legends već jako dugo, od početka druge sezone. Duže vreme sam igrao na EUNE (negde do sezone 6) te kad sam se preselio na EUW bio sam jungle main i na toj poziciji sam dosao do high elo ranka, imao sam opcije da igram jungle profesionalno, ali nikad nisam. Tek ove sezone sam dobio želju da igram profesionalno jer mi se sviđao sastav ekipe i šanse za uspeh.

Sport Klub Esports: Gledajući statistiku, ne možemo a da ne primetimo kako si sjajno pokazao u svojoj debitantskoj sezoni. Treći si po ukupnom broju killova, odlični rezultati kada su u pitanju farm, damage, asistencije. Da li je igranje u Esports Balkan Ligi lakše ili teže nego što si očekivao, da li si uspeo u potpunosti da izbegneš tremu koja često prati nove igrače i protiv čijeg bot lejna ti je bilo najteže da igraš u prvom delu sezone?

Paladin: Naš bot lejn (support i ja) smo poprilično high elo tako da sam odmah znao da neće biti problema što se tiče matchupa na toj poziciji. Tremu sam imao na početku sezone, ali mi je jako brzo nestala nakon samo par odigranih partija u EBL-u. Najteži bot lejn su definitivno khantos/nikola i mersa/vzz, mislim da khantos i nikola igraju više na sigurno pa te pobede na makro, dok vzz i mersa vole igrati više agresivno te idu na te 2 na 2 plejeve.

Sport Klub Esports: Za razliku od prošle sezone kada su okupili poznata imena, ovoga puta CR4ZY se odlučio da da šansu igračima koji tek treba da se dokažu, zbog čega na startu sezone nisu bili jedan od favorita. Koji je bio tvoj lični cilj za ovu sezonu, da li je bitnije bilo uigravanje i navikavanje na igranje protiv profesionalnih timova, makar i cena sporijeg starta bila to da se ne uđe u plejof, ili ste bili sigurni da ćete moći da parirate svim timovima i da je sve sem top 4 plasmana neuspeh?

Paladin: Bio sam siguran da ćemo moći parirati svim timovima, no znao sam da su Z10 i Suppup jedan level iznad svih te da bismo dobili njih moramo imati dobar draft, gameplan i gameplay. Mi kao tim smo znali da imamo velike šanse za playoff, čak smo imali šansu da budemo Top 2, ali smo nažalost izgubili jako “free” gamove protiv x25 I CZV.

Sport Klub Esports: Kakve su bile reakcije kada ste u šestom kolu savladali jednog od dva glavna favorita lige, Z10 ESHARK, tim sačinjen od iskusnih pojedinaca koji će ujedno i biti vaš rival u polufinalu? Sezonu ste završili pobedom protiv ŠAIM SE SuppUp, a zatim i trijumfom u tajbrejku protiv X25, koliko su vam ove pobede ulile samopouzdanje pred plejof i da li ipak prepuštate ulogu favorita ekipi Z10?

Paladin: Bili smo vrlo zadovoljni pobedom nad Z10, te jedva čekamo plejof gde ćemo iskusiti minimum tri partije protiv njih. Pobede nad ekipama X25 i SuppUp su nam definitivno dale motivaciju i mislim da možemo savladati Z10. Naravno neće ništa biti lako!

Sport Klub Esports: Ukoliko ŠAIM SE SuppUp savlada X25 Esports u drugom polufinalu, pobednik okršaja između CR4ZY i Z10 će izboriti plasman na EU Masters. Šta bi za tebe značila prilika da se oprobaš protiv najboljih timova iz preostalih regionalnih liga i da li bi mogao da izdvojiš neke timove protiv kojih bi posebno želeo da se oprobaš na EU Mastersu?

Paladin: Svakom igraču u CR4ZY je definitivno glavni cilj zaigrati na EU Mastersu. Meni lično je to odlična prilika da se iskažem protiv drugih timova u Evropi. Od tih ekipa mogao bih izdvojiti Misfits Premier, koji ima ekstremno dobre igrače na svim pozicijama.

Sport Klub Esports: Koliko se promenio način na koji treniraš sada kada ste u EBL ligi. Da li imaš manje vremena za Solo Q zbog timskih priprema, i da li ti je igranje u EBL-u i rad sa CR4ZY pomogao da otkriješ na kojim segmentima igre treba da poradiš kako bi nastavio da se razvijaš i napreduješ kao igrač?

Paladin: Zbog scrimova igram dosta manje ranked te mi je to brzo pomoglo da se prilagodim na timsku igru. Igranje u EBL i rad sa CR4ZY mi je definitivno pomogao da ispravim svoje greške i da samim tim napredujem kao igrač.

Sport Klub Esports: Dolaziš iz zemlje iz koje je i jedan od najvećih imena evropskog LoL-a. Da li je uspeh koji je Luka „Perkz“ Perković postigao dodatno uticao na tvoju motivaciju, kao i činjenica da su već tri igrača iz Hrvatske imala priliku da zaigraju u LEC ligi. Da li je to nešto ka čemu i sam težiš ili još uvek ne razmišljaš o tome i gledaš da ideš korak po korak na putu daljeg razvoja karijere?

Paladin: Mislim da svaki igrač želi jednog dana zaigrati u LEC-u. Naravno, mora se ići korak po korak.

Sport Klub Esports: Da li imaš nekog igrača koji ti je lični uzor i inspiracija? Kada bi morao da izdvojiš jednog igrača sa kojim bi želeo da zaigraš jednog dana, koga bi izabrao?

Paladin: Sigurno Rekkles, najbolji ADC u Europi već deset godina. Želeo bih jedan dan zaigrati sa mikyxom, sigurno najboljim supportom u EU.

Sport Klub Esports: Vratimo se Esports Balkan Ligi. Ostalo je još samo nekoliko dana do polufinala, da li trema raste sada kada je pred vama meč koji se igra na tri dobijene partije i kada pik/ban faza kao i fleksibilnost da se reaguje na promenu stila protivnika igraju mnogo važniju ulogu? Kako teku pripreme CR4ZY i koliko se razlikuju od toga kako ste trenirala tokom grupne faze šampionata?

Paladin: Treniramo isto kao i pre, svaki dan 3 scrima tu se nije ništa puno promenilo, a što se tiče treme nje nema zato što svi imamo dobar mentalitet i znamo da imamo šanse za pobedu.

CR4ZY se danas od 17 časova bori protiv ekipe Z10 ESHARK za mesto u finalu i osigran plasman u 2021 prolećni EU Masters, ovaj meč možete gledati u direktnom prenosu na Sport Klub Esports televiziji i Fortuna Esports Jutjubu kanalu.

Komentari

Vaš komentar