Crvena zvezda usamljena na vrhu Esports Balkan Lige

LOL 2. jul. 202111:332 komentara
Podeli:
EBL kolo 6
EBL kolo 6

Crveno-beli su iskoristili novi kiks Nexusa da se odvoje na vrhu tabele Esports Balkan Lige sa pobedom više u odnosu na najbliže pratioce nakon šest kola takmičenja.

Kolo pred kraj prve polovine grupne faze takmičenja stanje na tabeli počinje polako da prikazuje odnos snaga kakav smo na početku sezone mogli očekivati. Crvena zvezda, Z10 i Valiance su timovi od kojih najviše očekujemo, uz Nexus koji i pored poraza protiv jačih rivala i dalje igra bitan faktor u borbi za plejof.

Pored ovih ekipa X25 i Split Raidersi će probati da naprave još koje iznenađenje do kraja šampionata i uključe se u borbu za top 4 finiš koji vodi u polufinale, ali makar za sada čini se da vodeće ekipe neće dozvoliti previše kikseva u nastavku sezone.

Kada je reč o meču između Zvezde i X25, on je otvoren žestokom borbom na bot lejnu nakon tri minuta igre gde smo videli ukupno pet killova u razmeni udaraca u kojoj je X25 prošao za nijansu bolje. U narednih desetak minuta timovi su strpljivo čekali priliku da naprave dobar plej, a Zvezda dolazi do prednosti kada na midu uzima tri killa čime polako preuzimaju inicijativu u partiji.

Već nakon isteka 20 minuta igre Zvezda uzima Barona kao rezultat dva nova killa koja su uzeli u protivničkoj džungli i sa njim uspevaju da sruše sve spoljne kule protivnika. Sa tolikom prednošću Zvezda lako dolazi i do drugog Barona u 30. minutu i već u prvom napadu preko mida dolaze do svoje pete pobede ove sezone.

Izuzetno važan meč za rasplet gornjeg dela tabele odigrali su Nexus i Valiance, u kom je Valiance uspeo da spreči Nexus da isprati Zvezdu po broju pobeda i izjednači se sa rumunskim sastavom na drugom mestu tabele. Timovi su bili izjednačeni u ranoj fazi igre, ali Valiance rano dolazi do Barona i preuzimaju vođstvo. Nexus se nije predavao iako su konstantno bili u blagom zaostatku, ali prilikom borbe za trećeg Barona gube svih pet heroja što je ujedno bio i kraj partije.

Zero Tenacity se pridružio 4-2 timovima pobedom protiv Split Raidersa. Hrvatska organizacija je startovala 3-0 novu sezonu ali su potom izgubili isto toliko mečeva i sada su u poziciji da će morati da pobeđuju favorizovane timove kako bi ostali u trci za plejof.

I za kraj dana gledali smo okršaj ASUS-a i NK Osijek Esporta, dve ekipe sa dna tabele koje su nakon pet kola imale ukupan 0-10 skor. Srećom po njih za jedan od timova ovo je bio dan kada će se niz poraza prekinuti, a na kraju je to bio ASUS jer je NK Osijek Esport uspeo da prokocka 14-1 prednost i još jednom dokaže da im nije mesto u Esports Balkan Ligi.

EBL tabela 6
EBL tabela 6
Komentari

Vaš komentar