Danas počinje letnja sezona LEC lige

LOL 11. jun. 202113:06 > 13:23
Podeli:
LEC
LEC

Dugo iščekivani nastavak evropske LoL lige otvara veliki derbi između MAD Lionsa i G2 Esportsa, a ovaj kao i sve ostale mečeve možete gledati u direktnom prenosu na srpskom jeziku na Sport Klub Esports televiziji.

Iako letnja sezona sa sobom nosi posebnu draž pošto se u njoj timovi bore za dragoceni plasman na Svetsko prvenstvo, čini se kao da smo sada još nestrpljiviji da vidimo najbolje evropske timove u akciji nakon što je MAD Lions prošle sezone uspeo da prekine šampionski niz G2 Esportsa i postane tek četvrti tim u istoriji EU LCS/LEC takmičenja koji je podigao pehar.

Da stvar bude još komplikovanija, Evropa je izgubila četvrti slot na šampionatu sveta, što znači da ćemo za razliku od prošle godine gledati jedan LEC tim manje, zbog čega će borba biti još ostrija.

Nema sumnje da će MAD Lions i Rogue probati da nastave sa sjajnim partijama i pokažu da nas je 2021. godina zaista uvela u novu eru EU LoL esporta, ali isto tako sigurni smo da će G2 biti opasniji nego ikad u pokašaju da povrati tron, a ne smemo zaboraviti ni posrnulog giganta Fnatic koji će uz velike promene probati da povrati makar mali deo stare slave.

I dok vodeća tri tima (MAD Lions, Rogue i G2 Esports) nisu izvršila promene pred novu sezonu, u preostalim timovima smo videli nekoliko velikih promena.

Naravno najviše se govorilo o izmenama u Fnaticu, gde je Gabriel „Bwipo“ Rau prešao sa topa u džunglu, a umesto njega će zaigrati bivši igrač EU Masters prvaka Marine Cropa Adam „Adam“ Maanane.

Bwipo
Bwipo

Oskar „Selfmade“ Boderek je prešao u Vitality koji ulazi sa tri nova igrača u letnju sezonu. Iz startne postave je uklonjen Aljoša „Milica“ Kovandžić umesto koga će igrati Adam „LIDER“ Ilyasov, dok će na topu zaigrati Enzo „SLT“ Gonzalez umesto Mathiasa „Szgenda“ Jensena.

Kroz ogromne promene je prošao i Schalke 04 Esports za koje se govori da će prodati svoje mesto u ligi nakon letnje sezone. Mid lejner Felix „Abbedagge“ Braun je prodat američkoj ekipi 100 Thieves, dok je iz prve postave uklonjen Erberk „Gilius“ Demir. Njih će zameniti Ilias „NUCLEARINT“ Bizriken i Thomas „Kirei“ Yuen.

I u ekipi SK Gaming smo videli rotacije na pozicijama. Support Erik „Treatz“ Wessen će zaigrati u džungli, dok će trener ekipe Jesse „Jesiz“ Le igrati kao support. U prvoj nedelji takmičenja za ekipu će zaigrati i EBL šampion Mihail „twohoyrz“ Petkov, član SK akademije koji će zameniti Ersina „Blue“ Gorena usled problema sa zdravljem belgijskog mid lejnera.

Kada je reč o timovima sa dna tabele Misfits i Astralis nisu ništa menjali u prvoj postavi, dok je Excel doveo Erlenda „nukeduck“ Vatevik Holma na mid i Petr „denyk“ Haramacha na bot.

Raspored prve nedelje LEC-a:

Petak 11. jun

18:00 MAD Lions – G2 Esports
19:00 SK Gaming – Astralis
20:00 Rogue – Excel
21:00 Vitality – Schalke 04
22:00 Misfits – Fnatic

Subota 12. jun

17:00 Excel – Astralis
18:00 SK Gaming – Misfits
19:00 Vitality – Rogue
20:00 Schalke 04 – G2 Esports
21:00 MAD Lions – Fnatic

Nedelja 13. jun

17:00 Schalke 04 – Excel
18:00 Vitality – Misfits
19:00 MAD Lions – Astralis
20:00 SK Gaming – G2 Esports
21:00 Rogue – Fnatic

Komentari

Vaš komentar