Drama u LEC-u: MAD Lions optužio G2 za pokušaj krađe igrača

LOL 16. sep. 202111:43 > 12:25
Podeli:
G2
G2

U proteklih 24 sata sa nekoliko različitih strana je došlo more novih glasina oko G2 Esports LoL tima koji se već bacio u regrutaciju novih igrača.

Naime sudeći prema glasinama G2 ne želi da čeka kraj Svetskog prvenstva kada tradicionalno kreće lov na najpopularnije igrače, već su odlučili da dok se ostali timovi pripremaju za turnir, bace na isprobavanje najperspektivnijih REL (regionalne lige) igrača.

Ovde je i došlo do prvog većeg incidenta jer je MAD Lions prijavio Riotu da je G2 probao da im pretome ADC-a njihove akademije Victora „Flakked“ Lirola. Prema nezvaničnim informacijama G2 je probao da opipa teren i kada je reč o AD Carry zvezdi prvog tima evropskog šampiona, Matyaš „Carrzy“ Orsaga kome ističe ugovor u novembru.

Ove glasine potvrđuju navode da je G2 spreman da se rastane sa Martinom „Rekkles“ Larssonom već nakon godinu dana, pošto se bivša zvezda Fnatica nije najbolje uklopila u stil igre G2 Esportsa.

U ekipi G2 jedini je siguran Rasmus „Caps“ Winther koji je pre nekoliko nedelja produžio ugovor sa G2 do kraja 2023. godine, Mihael „Mikyx“ Mehle najverovatnije odlazi, G2 gleda uveliko da ga proda i za sada su prema glasinama dobili tri konkretne ponude od drugih LEC timova.

Kao što je već ranije navedeno odlazi zasigurno i Martin „Wunder“ Hansen, za koga za sada niko nije zainteresovan od ekipe iz Evrope što je možda pomalo i začuđujuće kada se uzme u obzir da je pre samo dve godine Wunder bio jedan od najboljih igrača u Evropi i jedan od najjačih top lejnera sveta.

Za sada jedino nema nikakvih konkretnih glasina o budućnosti Marcina „Jankos“ Jankowskog, a navijači se slažu da bi G2 trebalo da ga zadrži makar još godinu dana.

Ostaje da vidimo da li će G2 izgraditi novi tim isključivo oko Capsa, ili će on i Jankos zajedno predvoditi neke nove mlade zvezde u pohod na vrh LEC-a.

Komentari

Vaš komentar