EBL: ASUS iznenadio Z10, Zvezda i dalje bez pobede

LOL 5. feb. 202114:10 > 14:18
Podeli:
ASUS
ASUS - Z10

Lider lige Z10 ESHARK je doživeo veliki kiks u četvrtom kolu Esports Balkan Lige u vidu prvog poraza u sezoni od tima sa dna tabele ASUS-a. ASUS se ovom neočekivanom pobedom pomerio sa poslednje pozicije koju sada zauzima Crvena zvezda koja još uvek ne zna za trijumf nakon druge nedelje takmičenja.

Iako se od ekipe Z10 ESHARK nakon trijumfa u prošlom kolu protiv SuppUp-a očekivala rutinska pobeda u ovom meču, ASUS je uspeo poput Nexusa da iskoristi slabiju igru Z10 u ranoj fazi igre, ali za razliku od rumunskog sastava nisu se potpuno povukli i prepustili iskusnijoj ekipi da dođe do pobede.

ASUS je odlično otvorio gejm na midu gde su uzeli čak tri killa za deset minuta igre. Prednost su iskoristili da pokupe prve zmajeve, dok je Z10 došao do prve srušene kule što im je donelo blagu prednost u goldu. Činilo se da Z10 polako preuzima inicijativu nakon što su uspeli da izjednače na 2-2 u zmajevima, ali se ASUS nije povlačio i uspevali su da isprate tempo igre favorizovanog protivnika.

Do presudnog momenta u meču došlo je u 28. minutu kada je ASUS pustio Z10 da uzmu trećeg zmaja dok su u oni u međuvremenu napali Barona. Dolazi do velike timske borbe u kojoj ASUS uzima četiri killa i Barona što im donosi prednost u goldu na isteku pola sata igre.

ASUS je potom napao preko mida, a u haotičnoj borbi koja je usledila u bazi Z10 love jednog po jednog protivničkog heroja, sve dok konačno nije preostao jedino Udyr protiv četiri heroja ASUS-a, nakon čega ubrzo pada nexus i ASUS uspeva da napravi najveće iznenađenje u dosadašnjem toku šampionata.

U preostalim mečevima četvrtog kola SuppUp je savladao Nexus, a do treće pobede došli su i CR4ZY protiv X25 Esports, kao i Split Raiders koji su naneli četvrti uzastopni poraz crveno-belima.

EBL tabela
EBL tabela
Komentari

Vaš komentar