EBL: Diamant i Partizan na vrhu tabele nakon prve nedelje

Diamant Esports
Diamant

Sinoć je okončana prva super nedelja u Esports Balkan Ligi, nedelja u kojoj smo gledali tri takmičarska kola, a u njima su maksimalni učinak ostvarili Diamant Esports i Partizan Esports.

Dva tima koja su prošle sezone bili možda i glavni favoriti za titulu pred plejof, ali su na kraju ostali u senci VPG i Zvezde, pokazuju da su sa velikim ambicijama ušli u novu sezonu. Ono po čemu se ova dva tima izdvajaju je uigranost igrača, zbog čega njihov dobar rezultat na startu sezone i ne čudi. Diamant je zadržao većinski deo tima i pojačao se sa dva nova igrača pred novu sezonu, dok se Partizan odlučio za ekipu koja je proteklih godinu dana igrala na okupu u drugoj NLC ligi.

Partizan je imao vatreno krštenje na startu nove sezone gde ih je čekao možda i glavni favorit lige Cyber Wolves. Timovi su bili izjednačeni u resursima tokom većine meča, ali su crno-beli skupljali zmajeve i došli na korak do Dragon Soul buffa, što je nateralo Cyber Wolves da reaguje, i nakon velike timske borbe u kojoj je Partizan napravio ace uspevaju da završe meč pre isteka pola sata igre.

U drugom kolu Partizan je upisao bodove protiv novajlije u ligi, ekipe Ankora, dok su u jučerašnjem derbiju savladali Crvenu zvezdu o čemu smo pisali ovde.

Diamant je imao relativno lakši raspored na startu sezone, tako da su pravi izazovi tek pred njima. Oni su zabeležili pobede protiv timova sa dna tabele i protiv Crvene zvezde koju su bez previše poteškoća savladali u prvom kolu.

Na deobi trećeg mesta se nalaze Cyber Wolves i najprijatnije iznenađenje lige za sada, ekipa MAGAZA. O Vukovima smo već pisali, oni su nakon poraza u prvom kolu savladali upravo MAGAZU, a potom i XtremeDominators u najbržem meču dosadašnjeg toka šampionata, i sada je pred njima zadatak da održe tempo sa timovima na vrhu, sve do šestog kola gde ih čeka veliki slovenački derbi sa Diamantom.

MAGAZA je očekivano pobedila XD u prvom kolu i potom izgubila od Cyber Wolves, ali ono što nismo očekivali je pobeda protiv ekipe Valiance u trećem kolu. Aktuelni EBL šampion je prethodno doživeo kiks i u drugom kolu kada ih je savladala Crvena zvezda. Iako je MAGAZA bolje otvorila meč, Valiance je svratio i imao je priliku da potpuno preokrene rezultat, ali MAGAZA pronalazi dobar pik na midu koji je potom doveo do 5 na 4 borbe iz koje izlaze kao pobednici, što je bilo dovoljno da dođu do izuzetno dragocenih bodova.

Valiance nije imao start kakav su želeli, ali donekle je i očekivano da će ekipi trebati malo duže vremena da se uigra. Ukoliko poprave greške do plejofa oni će sigurno predstavljati veliki problem za preostale timove, ali ukoliko žele do plejofa moraće uskoro krenuti da pobeđuju.

Negativan učinak prve nedelje je ostvarila i Crvena zvezda, ali ne treba zapostaviti činjenicu da su oni verovatno imali i najteži raspored od svih ekipa. Diamant, Valiance i Partizan, njih su čekali izuzetno jaki rivali, a iako je rezultat donekle izostao, moramo priznati da je tim pokazao veći potencijal nego što su mnogi očekivali, dokazavši da crveno-bele definitivno ne treba otpisati ove sezone pre vremena.

Na dnu tabele bez ostvarenih pobeda su se našli novi učesnici lige Ankora Gaming i XtremeDominators, timovi dobrim delom sačinjeni od igrača koji nisu uspeli da se izbore kroz otvorene kvalifikacije za EBL, i koji makar za sada nemaju ono što je potrebno da pariraju iskusnijim protivnicima.

Ankora je na momente pokazala znake potencijala, i biće interesantno videti da li će neki od ova dva tima uspeti da preotme bitne bodove nekom od timova koji se bore za plejof, i makar na taj način indirektno ostvari uticaj na borbu za titulu.

Naredne nedelje nas očekuju dva na kola, a kao što smo ranije napomenuli, EBL se od ove sezone igra četvrtkom i petkom u nepromenjenom terminu.

Parovi četvrtog kola:

19:00 MAGAZA – Ankora
20:00 XtremeDominators – Crvena zvezda
21:00 Diamant – Partizan

22:00 Cyber Wolves – Valiance

Komentari

Vaš komentar