EBL: Diamant savladao Cyber Wolves u slovenačkom derbiju

LOL 24. jun. 202212:35
Podeli:
s11r7
dia vs cwe

Diamant Esports je došao do šeste uzastopne pobede u Esports Balkan Ligi nakon veoma teškog meča protiv Cyber Wolves Esportsa, što je Crvena zvezda iskoristila da se nađe usamljena na drugom mestu, odmah iza lidera lige.

Već na startu šestog kola smo gledali sudar dva najprijatnija iznenađenja nove sezone, slovenačkih esport organizacija Diamant Esports i Cyber Wolves. Oba tima su pokazala odličnu igru u dosadašnjem toku šampionta i očekivalo se da će njihov okršaj doneti pregršt uzbuđenja.

Prvi deo meča je prošao u znaku top lejnera Bora „Kektz“ Jeršana čiji je Swain bio nerešiva enigma za Vukove. Sa njim na čelu Diamant uspeva da dominira u igri na objektive i dolaze do Dragon Soul buffa, ali se CWE nisu predavali znajući da što duže partija traje, veće su šanse da izađu kao pobednici uz heroje kao što su Gangplank, Veigar i Zeri.

Vukovi uspevaju da dođu do prvog Elder Dragona nakon što su uhvatili Kektza samog, ali to nije bilo dovoljno da probiju bazu Dijamanta ili da im ozbiljnije priprete kod Barona.

Drugi Elder je kao što to obično biva kada se meč ovoliko oduži i odlučio pobednika. Diamant uspeva da dođe do killova u borbi u reci i teleportom u bazu Vukova stavljaju tačku na derbi kola.

Crvena zvezda je odigrala mnogo teži meč protiv Nexusa nego što se očekivalo. Nexus se odlično držao u prvom delu igre, ali su ih greške u ključnim timskim borbama skupo koštale i crveno-beli su znali da to iskoriste i dođu do pete pobede.

Partizan je rutinski izašao na kraj sa ekipom Auxesis koja i dalje ne zna za pobedu u ligi, dok je Valiance u derbiju hrvatskih organizacija pregazion Split Raiderse sa 25 killova za 23 minuta igre.

Ostalo je još samo jedno kolo do polovine grupne faze 11. sezone Esports Balkan Lige, a u njemu se kao najveći derbi izdvaja duel Cyber Wolvesa i Crvene zvezde, dva tima koja se već dugo vremena bore za drugo mesto.

Tabela Esports Balkan Lige nakon 6. kola:

1. Diamant Esports 6-0

2. Crvena zvezda Esports 5-1

3. Cyber Wolves Esports 4-2

3. Partizan Esports 4-2

5. Valiance ProGame 3-3

6. Nexus KTRL 1-5

6. Split Raiders 1-5

8. Auxesis Esports 0-6

Komentari

Vaš komentar