EBL liga: ŠAIM SE SuppUp na vrhu tabele nakon sedam kola

LOL 16. feb. 202114:09 > 15:28
Podeli:
SAIM SE SuppUp eSports
SuppUp

Pobedom protiv CR4ZY u derbiju sedmog kola aktuelni šampion EBL lige ŠAIM SE SuppUp je učvrstio prvu poziciju koju sada samostalno drže na polovini grupne faze prolećne sezone.

Esports Balkan Liga je stigla do polovine grupne faze, a nakon što su se sve ekipe međusobno po jednom borile, ŠAIM SE SuppUp se izdvojio kao najuspešniji tim. Nije iznenađenje da je pobednik prethodne dve sezone takmičenja nastavio sa dobrim igrama, a kada se sagleda učinak u prvom delu splita ŠAIM SE SuppUp je zaista izgledao odlično sem u porazu protiv prema prognozama glavnih rivala za titulu ove sezone – ekipe Z10 ESHARK.

Srećom po njihove fanove SuppUp se pokazao kao tim koji u kontinuitetu pruža dobre partije, dok je Z10 dva puta doživeo kiks u mečevima u kojima su bili favoriti, stoga SuppUp vodi u trci za to dragoceno prvo mesto koje na kraju grupne faze osigurava prolaz na prolećni EU Masters.

Ove sezone smo svedoci dobrih igara dva tima koja čine mladi talenti, u pitanju su CR4ZY i Split Raiders, a iako su Split Raiders bili uspešniji u međusobnom okršaju, CR4ZY se trenutno nalazi na boljoj poziciji zahvaljući velikom trijumfu protiv Z10 ESHARK, kao i odlučnim pobedama protiv timova iz donjeg dela tabele.

Ukoliko Z10 ESHARK ispravi greške koje su ih koštale poraza protiv CR4ZY i ASUS-a, od kojih je poraz protiv ASUS-a i najveće iznenađenje u dosadašnjem toku šampionata, možemo očekivati da će CR4ZY, Split Raiders i X25 Esports voditi žestoku borbu u drugom delu sezone za preostala dva mesta koja vode u plejof.

Ono što je bitno napomenuti je da su sve tri ekipe savladale Nexus, Crvenu zvezdu i ASUS, što pokazuje da postoji jasna razlika u kvalitetu ovih timova, a podrazumeva se da će trijumfi protiv trojke sa dna tabele biti imperativ u nastavku, kako bi se osigurali bodovi u trci za plejof.

Kada je reč o međusobnim okršajima, CR4ZY je savladao X25, dok je kao što smo već spomenuli izgubio od Split Raidersa, X25 je pobedio Split Raiders a izgubio od CR4ZY, što znači da svaki od timova ima polovičan učinak protiv preostala dva rivala i ako neko od njih uspe da prekine ovakav niz i dođe do duple pobede može se reći da će biti jednom nogom u plejofu.

I dok je trka za plejof izuzetno zanimljiva, stanje na dnu tabele po prvi put nema prevelikog rezultatskog značaja, pošto po novim pravilima nijedan tim neće ispasti iz lige na kraju sezone, već ćemo baraž za opstanak i promociju u ligu gledati tek na kraju letnjeg splita.

Na dnu tabele se nalaze imena koja smo očekivali, jedino je iznenađenje da je ASUS taj koji je uspeo da upiše dve pobede iako se od njih očekivalo da budu poslednji, dok je Crvena zvezda ostavila najneprijatniji utisak uz sedam poraz iz isto toliko mečeva. Očigledno je da je sastav crveno-belih ove sezone za sada makar neuspeo eksperiment, ali srećom po njih to ih neće potencijalno skupo koštati, jer ne moraju da brinu za opstanak, i uzevši u obzir njihovu istoriju uspeha u EBL ligi, već od sledeće sezone možemo očekivati potpuno novu Zvezdu.

EBL tabela
EBL tabela

Borba za plasman u plejof i odlazak na EU Masters se nastavlja već u četvrtak, kada su na programu mečevi osmog kola:

19:00 Split Raiders – ŠAIM SE SuppUp
20:00 ASUS – CR4ZY
21:00 Z10 ESHARK – Crvena zvezda
22:00 Nexus – X25 Esports

Komentari

Vaš komentar