EBL prvak Valiance 0-3 nakon prve polovine EU Mastersa

VPG
Valiance

Šampion Esports Balkan Lige, Valiance ProGame, je izgubio sva tri meča u prvom delu grupne faze EU Mastersa.

VPG nije uspeo da izađe na kraj sa dve LEC akademije i budućim učesnikom LEC lige. Nakon tri odigrana kola hrvatska ekipa još uvek ne zna za pobedu, i pred njima će biti izuzetno težak zadatak da urade nešto više u revanš mečevima kada se uzme u obzir način na koji su izgubili sve mečeve.

U debiju na letnjem EU Mastersu Valiance je igrao protiv BDS akademije, iskusnog francuskog tima koji mahom čine bivši LEC igrači. BDS je odneo ubedljivu pobedu sa 29 killova za samo 24 minuta igre i dokazao da su jedan od timova koji bi mogli da pretenduju i na samu titulu u nastavku takmičenja.

U drugom kolu Valiance je uspeo da pruži otpor ekipi Heretics u ranoj fazi igre, ali su vrlo brzo Španci preuzeli kontrolu i za nešto manje od pola sata igre upisali bodove. Današnji duel protiv SK Gamng akademije je takođe bio gotov za 24 minuta, ovoga puta smo videli dosta manje killova a ukupan skor je bio 17-3 za nemačku ekipu.

EBL timovi i ove sezone izgleda da neće uspeti da pariraju mnogo bolje pripremljenim protivnicima iz jačih regionalnih liga, podsetimo, drugi predstavnik Esports Balkan Lige, ekipa Crvene zveze, je završila učešće u plejinu sa ukupnim skorom 1-5.

Komentari

Vaš komentar