EBL: Prvi porazi Split Raidersa i Nexusa

Podeli:
EBL r4
Nexus CZV

Nakon četvrtog kola Esports Balkan Lige više nema neporaženih timova u takmičenju. Crvena zvezda je uspela da nadigra Nexus, dok je Valiance bio bolji od Split Raidersa.

Četvrto kolo je otvoreno duelom Nexusa i Crvene zvezde. Timovi su bili izjednačeni u prvih 20 minuta igre. Zvezda je imala blagu prednost koju je uvećala nakon prve velike timske borbe koja se dogodila u 25. minutu kada ubijaju četiri protivnička heroja bez da su ikog izgubili. To im širom otvara vrata da uzmu Barona i trećeg zmaja koji ih je doveo nadomak Dragon Soul buffa što ih stavlja u kontrolu nad tempom igre.

Ispostavilo se da je to bilo sve što je Zvezdi neophodno za pobedu, napadaju žestoko mid u novoj timskoj borbi uzimaju tri killa i gube samo supporta, što im je ostavilo dovoljno resursa da se sjure do nexusa i upišu nove važne bodove koji ih izbacuju na vrh tabele.

Meč između ekipa Split Raiders i Valiance je takođe počeo u sporijem tempu, čak i kada smo videli 5 na 5 borbu kod Rift Heralda u 18. minutu obe strane su se povukle uz minimalne gubitke. Ekipe su bile potpuno izjednačene u goldu, kulama i zmajevima nakon 20 minuta uz samo jedan kill više ekipe Split Raiders.

Sve se to menja prilikom borbe za trećeg zmaja kada Valiance pravi četiri killa bez gubitaka, odmah odlaze na Barona dok usput uzimaju i trećeg (svog drugog) zmaja. Činilo se kao da će Split Raidersi uspeti da se odbrane od navale protivnika koji imaju Baron buff, ali nakon što im je mid lejner uhvaćen na midu dolazi do potpunog kraha i već u 26. minutu gube dva inhibitora.

Valiance uzima novog Barona i kreću u finalni napad, ali u protivničkoj džungli dolazi do ogromne timske borbe čiji je krajni epilog bio samo po jedan živ heroj na obe strane. Naravno ovakav ishod je mnogo više odgovarao ekipi Valiance koja je imala Barona i pojačane minione na topu i midu što je bilo i više nego dovoljno da se sruši nexus rivala čime je savladan i jedini preostali neporaženi tim u ligi.

ASUS je došao do svog četvrtog uzastopnog poraza, ovoga puta od njih je bio bolji X25. Oni su rano poveli nakon veoma lošeg napada svojih protivnika na bot lejnu koji ih je koštao tri heroja. ASUS je nastavio da skuplja killove na botu, ali iako su imali 12-4 prednost u killovima nakon 15 minuta timovi su bili izjednačeni u goldu.

U 18. minutu dolazi do velike borbe u kojoj su oba tima pravila veoma diskutabilne plejeve koji su na kraju doveli do toga da je svih 10 heroja umrlo, tačnije da su oba tima napravila ace. Ubrzo nakon toga timovi se ponovo bore i ovoga puta X25 izlazi kao pobednik. Ekipe su nastavile sa na prvi pogled nasumičnim borbama po mapi, menjali su par minuta kasnije Barona za zmaja, što se na kraju isplatilo za X25 jer srušili dva inhibitora kada je ASUS došao da ih spreči u tome da uzmu Dragon Soul buff. Odmah nakon toga uzimaju Barona i završavaju partiju za svoju drugu pobedu u sezoni.

Tempo ASUS-a je ispratio NK Osijek Esport koji je za samo 24. minuta izgubio od ekipe Zero Tenacity. Još jedan meč o kome nema šta da se priča, jednostavno razlika u kvalitetu timova je enormna i to se videlo od početka pa do samog kraja partije.

Ovakvim epilogom četvrtog kola situacija u gornjem delu tabele se poprilično zakuvala i ostaje da vidimo da li će timovi koji su imali lakši raspored na početku lige ispustiti visoke pozicije, ili će uspeti i uz poraze u jučerašnjim mečevima da se izbore za mesta koja vode u plejof.

Tabela Esports Balkan Lige nakon četiri kola:

1. Valiance PRO GAME 3-1
2. Crvena zvezda Esports 3-1
3. NExus KTRL 3-1
3. Split Raiders 3-1
5. X25 Esports 2-2
5. Zero Tenacity 2-2
7. ASUS ROG ELITE 0-4
7. NK Osijek Esport 0-4

Komentari

Vaš komentar