EBL: ŠAIM SE Suppup ide na EU Masters, X25 Esports u plejof

Podeli:
ŠAIM SE SuppUp
ŠAIM SE SuppUp EU Masters

Pretposlednje kolo regularnog toka osme sezone Esports Balkan Lige nam je donelo odgovore na pitanja ko će već nakon grupne faze obezbediti plasman na prolećni EU Masters 2021, kao i koja četiri tima će se u nastavku takmičenja boriti za titulu.

Aktuelni šampion lige ŠAIM SE SuppUp je samo jednom poražen u dosadašnjem toku šampionata, što im je omogućilo da i pored dobrih partija njihovih najbližih rivala Z10 ESHARK osiguraju prvo mesto kolo pred kraj grupne faze.

ŠAIM SE SuppUp je lako izašao na kraj u 13. kolu sa Crvenom zvezdom koja je tokom celog takmičenja zakucana za dno tabele sa samo jednom pobedom, a ukupno im je trebalo manje od 20 minuta da upišu novi trijumf protiv crveno-belih. SuppUp je prošle sezone EU Mastersa bio jedini tim uz grčki Intrepid Fox Gaming koji je završio grupnu fazu bez ijedne pobede i sada će imati priliku da poprave loš utisak u svom trećem uzastopnom učestvovanju na velikom internacionalnom takmičenju.

Uz ŠAIM SE SuppUp plasman u plejof je još ranije overio i Z10 ESHARK, dok su do prošlog kola bila otvorena preostala dva mesta za koja su se borili CR4ZY, X25 Esports i Split Raiders.

Pobeda X25 u meču protiv Split Raidersa je istovremeno obezbedila prolaz dalje kako njima tako i ekipi CR4ZY, dok su Split Raiders sa dve pobede manje ostali i bez teoretske šanse za plejof. Treba napomenuti da se ovaj odlučujući meč završio pentom, i to prvom u osmoj sezoni.

Poslednje kolo koje je na programu u četvrtak će odlučiti polufinalne parove. CR4ZY i X25 Esports se trenutno nalaze na deobi treće pozicije sa identičnim skorom i 1-1 rezultatom u međusobnim okršajima, što znači da ukoliko oba tima pobede ili izgube u poslednjem kolu gledaćemo tajbrejk meč za treće mesto.

Pobednik tog meča bi išao na Z10 ESHARK u polufinalu, dok će ekipa koja padne na četvrtu poziciju ići na ŠAIM SE SuppUp koji sada dele još samo dve pobede od toga da uđu u istoriju kao prva ekipa sa tri titule šampiona Esports Balkan Lige.

Komentari

Vaš komentar