EBL: Valiance pregazio Zvezdu, Nexus iznenadio Zero Tenacity

LOL 18. jun 202111:05 > 11:36
Podeli:
EBL r2
ebl

Prva nedelja Esports Balkan Lige je donela nekoliko izuzetno uzbudljivih mečeva a upravo su oni koje smo gledali na samom kraju drugog kola podigli i najviše prašine. Valiance je preslišao Crvenu zvezdu iako nisu igrali u punom sastavu, dok je Nexus iskoristio to što ni Z10 nije kompletan da upiše važne bodove koji su ih izbacili na vrh tabele.

Prvo kolo Esports Balkan Lige koje je bilo na programu u ponedeljak je prošlo kako smo očekivali. Zvezda i Nexus su upisali lake pobede protiv slabih sastava NK Osijek Esportsa i ASUS-a, Zero Tenacity je u derbiju savladao Valiance, dok su Split Raidersi bili bolji od X25 Esportsa.

Drugo kolo je takođe počelo porazima Osijeka i ASUS-a, ovoga puta bodove su upisali Split Raiders i X25 Esports, a onda je došlo do kulminacije prve nedelje u vidu dva veoma uzbudljiva meča.

Iako je Valiance igrao bez svog standardnog bot lejna (Nikola „Nikola“ Đorđević je menjao Ivana „Paladin“ Delača na ADC poziciji, dok je kao support zaigrao Jasmin „Jay“ Ajanović) zbog čega je Zvezda ušla kao blagi favorit u meču, u Summoners Riftu smo videli samo jednu ekipu dok su crveno-beli pružili partiju koju će želeti brzo da zaborave.

Meč je tekao mirnim tokom do osmog minuta. Do tada smo videli samo first blood za Valiance koji je pao na midu, ali tada dolazi do ogromne 5 na 5 borbe kod Rift Heralda u kojoj Valiance ubija ceo protivnički tim bez da su izgubili ijednog heroja. Kako je Zvezda uspela da izgubi 5-0 borbu u osmom minutu ostaje prava enigma, ali ono što je odmah postalo jasno je da Valiance od tog trenutka preuzima potpunu kontrolu nad partijom.

Ređale su se greške kakve nisu karakteristične za profesionalce u redovima igrača Zvezde, Valiance je nastavio da ih lomi i već u 13. minutu su imali neverovatnu prednost od 8.000 golda, a do 15. minuta ta prednost je stigla do petocifrenog broja. Valiance je bio u tolikoj prednosti da je sa samo tri igrača mogao da preti Barona što im je otvorilo vrata da sa preostala dva člana tima sruše bez ikakvog otpora dva inhibitora i jednu nexus kulu već u 21. minutu.

Odmah nakon toga Valiance uzima Barona i završava rušenje protivničke baze za pobedu u 24. minutu ubedljivim 23-4 rezultatom.

Nexus se postarao za verovatno i najveće iznenađenje prve nedelje takmičenja pobedivši favorizovani Zero Tenacity u poslednjem meču drugog kola. Ovaj duel je otvoren uzbudljivom grupnom borbom na bot lejnu u 4. minutu koja je trebala biti 1 na 1 borba junglera oko krabe, da bi se na kraju priključili svi članovi oba tima. Konačan epilog je bio blaga prednost za Z10 i 4-3 u killovima, a ta prednost se uvećala u 12. minutu nakon solidnog napada na bot lejn kulu.

Partija je nakon toga malo usporila, Nexus se povukao i prepustio objektive na mapi protivnicima, čekajući svoju šansu u kasnoj fazi igre gde bi njihov sastav heroja orjentisanih za timsku borbu (Malphite, Rumble, Tristana, Ezreal i Leona) zablistao u punom sjaju. Z10 je uzeo i Barona već u 22. minutu ali je Nexus odgovorio sjajnom borbom u reci kod zmaja čime su nagovestili da ima još dosta da se igra u ovom meču.

Na isteku pola sata igre Z10 pravi grešku i dopušta ekipi Nexus da uzme petog zmaja (njihovog trećeg) dok su oni napali Barona, ali nedovoljno brzo da ga ubiju, zbog čega ostaju praznih ruku. Z10 se iskupio za ovaj potez i uz Ryze-ov ult uskaču kod Barona i ubijaju ga bez da ikog izgube u povlačenju.

Nexus konačno dolazi do Dragon Soul buffa nakon što je support Z10 Wojciech Stanislaw „Wojtus“ Swider napravio grešku i uleteo u protivnički tim sa Rakanom bez da je iko bio dovoljno blizu da ga isprati i Nexus uz Infernal Soul buff lako izlazi kao pobednik u velikoj borbi u bazi Z10, za svoju drugu pobedu u ligi.

Tabla Esports Balkan Lige nakon dva odigrana kola:

1. Nexus KTRL 2-0
1. Split Raiders 2-0
3. Zero Tenacity 1-1
4. Valiance PRO GAME 1-1
4. X25 Esports 1-1
6. Crvena zvezda 1-1
7. ASUS ROG ELITE 0-2
7. NK Osijek Esport 0-2

Komentari

Vaš komentar