EBL: Velika pobeda Crvene zvezde u derbiju trećeg kola

LOL 22. jun 202113:56 > 14:05
Podeli:
CZVE
EBL treće kolo

Crvena zvezda je uspela da se oporavi od teškog poraza u drugom kolu Esports Balkan Lige i savlada u derbiju trećeg kola jednog od glavnih favorita takmičenja.

Treće kolo Esports Balkan Lige je otvoreno hrvatskim derbijem između NK Osijek Esporta i Split Raidersa. Neporaženi Split Raidersu su iskoristili povoljan raspored na startu šampionata i došli do treće uzastopne pobede.

NK Osijek je uspeo na kratko da se odbrani na početku partije i izjednači nakon 0-4 starta, ali Split Raiders brzo dolaze do potpune kontrole i na kraju slave rezultatom 16-5 u killovima i 9-1 u srušenim kulama nakon 25 minuta igre uz ukupno 14.000 golda prednosti na kraju meča.

Do lake pobede je došao i Valiance pred kojim se ovoga puta našao nemoćni ASUS. ASUS nastavlja sa katastrofalnim učinkom u Esports Balkan Ligi treću sezonu za redom i postaje zaista jasno da ekipa nema jasan plan kako da se bori protiv jačih rivala. Oni su za tri odigrana kola napravili ukupno samo osam killova a ukupan skor od sedme sezone do danas im iznosi 5 pobeda i 26 poraza.

Aleksa „DoubleAIM“ Stanković je prednjačio u pobedi protiv svog bivšeg tima a ovoga puta je igrao Xin Zhaoa sa kojim je završio meč sa 5-0-6 skorom. Valiance koji je konačno zaigrao u punom sastavu je pokazao deo potencijala koji poseduju i koji će neminovno otkriti u predstojećim rundama protiv jačih protivnika.

Nakon dva meča u kojima nismo videli previše uzbuđenja, usledio je derbi kola između Zero Tenacity i Crvena zvezde. Oba tima su ušli u treće kolo sa superlativom pobede nakon što su izgubili u prošlom kolu, a Z10 je kao aktuelni vicešampion lige ušao u ovaj meč kao favorit, pogotovo kada se uzme u obzir da je ovo i za njih bio prvi meč u punom sastavu pošto se u ekipu vratio Dušan „Ryuzaki“ Petković.

Zvezda je u prošlom kolu pretrpela težak poraz od ekipe Valiance, ali su u jučerašnjem meču pokazali da ih to nije omelo da nastave ka svom cilju, a to je druga titula LoL prvaka Balkana.

Kada je reč o samom derbiju, timovi su bili izjednačeni u ranoj fazi igre, ali su crveno-beli imali blagu prednost u vidu prvog uzetog zmaja. Do borbe dolazi kada je na red došao drugi zmaj, Z10 izlazi kao pobednik nakon čega je usledio mirniji deo partije u kom nismo videli previše akcije sve do 22. minuta kada Z10 uspeva da uzme četiri killa i Barona što ih stavlja u vodeću poziciju. Z10 je uspeo da dođe i na korak do Dragon Soul buffa nekoliko minuta kasnije, dok je Zvezda strpljivo čekala svoju priliku dopuštajući carry herojima kao što su Ryze i Kai’Sa da farmaju.

U 25. minutu crveno-beli uspevaju prvo da uhvate protivničkog top lejnera, potom i supporta i to je bilo tačno ono što im je trebalo da uspore pritisak rivala. Četiri minuta kasnije dolazi do ogromne 5 na 5 borbe kod Barona iz koje Z10 izlazi kao pobednik, ali se umesto Barona odlučuju za svog četvrtog zmaja što im daje Dragon Soul buff.

Međutim Zvezda se nije predavala, napadaju Barona i ubijaju ga pre nego što je Z10 stigao da reaguje a sve to ih je koštalo samo jednog heroja. Z10 nastavlja da napada i dolaze do prvog inhibitora u partiji nakon proboja preko mida, posle čega je ponovo naišao mirniji deo partije sve do 35. minuta kada Zvezda prelepo započinje borbu ispred protivničke baze, uzimaju četiri killa nakon čega je izgledalo kao da će se partija već tada završiti, ali nisu imali minione dovoljno blizu da sruše nexus.

Kao utešnu nagradu Zvezda uzima Elder Dragona, potom i Barona i u napadu preko topa dolaze na korak do pobede ali je mid lejner Vasilis „Tsiperakos“ Lalas odlučio da napadne protivničke heroje umesto nexusa što je produžilo život Z10-a. Istu grešku nisu ponovili dva put, napadaju ponovo ali sada sa kompletnim fokusom na nexus ignorišući protivničke heroje što im donosi veliku pobedu nakon 40 minuta borbe.

Za kraj trećeg kola Nexus je takođe održao maksimalni učinak pregazivši X25 Esports za svoju treću pobedu koja im definitivno uliva veliko samopouzdanje pred izuzetno bitan meč četvrtog kola koji igraju protiv Crvene zvezde.

Tabela Esports Balkan Lige nakon tri kola:

1. Nexus KTRL 3-0
1. Split Raiders 3-0
3. Valiance PRO GAME 2-1
4. Crvena zvezda Esports 2-1
5. X25 Esports 1-2
5. Zero Tenacity 1-2
7. ASUS ROG ELITE 0-3
7. NK Osijek Esport 0-3

Komentari

Vaš komentar