EBL: X25 iznenadio Valiance, Zvezda nadigrala Split Raiderse

LOL 29. jun. 202115:39 > 15:43
Podeli:
EBL r5
EBL peto kolo

Peto kolo Esports Balkan Lige je prošlo u znaku pobede Crvene zvezde protiv Split Raidersa u borbi za vrh tabele, kao i pomalo neočekivanog trijumfa X25 Esportsa protiv favorizovanog sastava Valiance.

U prvom meču petog kola Nexus je upisao nove bodove protiv NK Osijek Esporta koji poput ASUS-a još uvek ne zna za uspeh u Esports Balkan Ligi. Brzo je Nexus poveo 5-0 koristeći greške protivnika, ali su potom i sami grešili dozvolivši rivalima da izjednače na 8-8. I dok su timovi bili izjednačeni u killovima Nexus je strpljivo rušio kule i skupljao zmajeve i zahvaljući nadmoćnoj makro igri dolaze do pobede pri isteku pola sata igre.

U narednom meču gledali smo duel ekipa Zero Tenacity i ASUS u kom se ASUS zahvaljući dobroj partiji svog junglera Andrije „Flaw1ess“ Ratkovića dobro držao u ranoj fazi igre, ali čim je partija malo odmakla videlo se da ekipa jednostavno ne zna kako da igra na nivou neophodnom za jednu regionalnu ligu i Z10 veoma lako dolazi do Barona koji ih stavlja u situaciju da kontrolišu tok igre, a potom u borbi za drugog Barona dolaze i do pobede.

Kada je reč o junglerima treba napomenuti i da je Dušan „Ryuzaki“ Petković imao sjajnu partiju na Veigu, jednom od novijih heroja koji je dugo bio banovan u LoL esportu zbog pregršt bagova, ali sada konačno imamo priliku da uživamo u bravurama igrača na ovom zaista neobičnom heroju.

Valiance i X25 su dosta sporo otvorili njihov duel, u meču u kom smo videli samo dva killa u prvih 15 minuta igre. U 20. minutu dolazi do velike borbe u reci kod Barona gde X25 dolazi do četiri killa i uzima Barona što je možda bio i ključni momenat partije. Devet minuta kasnije dolazi do novog velikog okršaja za Barona u kom X25 bolje prolazi (3-2 u killovima) ali odlučuju da ne rizikuju sa Baronom i uzmu četvrtog zmaja za dragoceni Dragon Soul buff.

Valiance uspeva da ubije Barona ali nada je kratko trajala jer X25 ubrzo nakon toga hvata Aleksu „DoubleAIM“ Stankovića, dolaze do killa i koriste grešku protivnika da dođe sve do nexusa i veoma važne pobede.

Duel Crvene zvezde i Split Raidersa je trebao biti jedan od uzbudljivih mečeva petog kola, ali su crveno-beli od starta pokazali da su superiornija ekipa u ovom trenutku. Oni su već nakon sedam minuta vodili 5-0 i kako je partija odmicala tako se prednost uvećavala. Već u 24. minutu dolaze do Dragon Soul buffa, ali Split Raidersi uspevaju da ih spreče da lako dođu do Barona i uzimaju tri killa u borbi na midu koja je usledila.

Ipak, nisu imali snage da tako nešto ponove, Zvezda dolazi do Barona u sledećem pokušaju i koriste ga da preko bota i mida sruše protivničku bazu i dođu do prve pozicije na tabeli.

Tabela Esports Balkan Lige nakon pet odigranih kola:

1. Crvena zvezda Esports 4-1
2. Nexus KTRL 4-1
3. Zero Tenacity 3-2
4. Split Raiders 3-2
4. X25 Esports 3-2
6. Valiance PRO GAME 3-2
7. ASUS ROG ELITE 0-7
7. NK Osijek Esport 0-7

Komentari

Vaš komentar