EBL: Zvezda i Zero Tenacity odlučuju ko će na EU Masters

LOL 23. jul. 202113:17
Podeli:
pregled12
pregled12

Preostala je još samo jedna takmičarska nedelja u okviru grupne faze devete sezone Esports Balkan Lige, a glavno pitanje koje se pred nju nameće je ko će zauzeti prvu poziciju i samim tim izboriti plasman na letnji EU Masters i pre početka završnice šampionata.

Aktuelni lideri Esports Balkan Lige, Crvena zvezda i Zero Tenacity, su uspešno završili još jednu nedelju takmičenja i nastavljaju da dele prvo mesto na tabeli dva kola pred kraj. Njihova borba je obeležila veći deo sezone i najverovatnije će obeležiti i završetak takmičenja, a iako je jasno da su upravo ova dva tima ubedljivi favoriti za plasman na EU Masters, ne treba zaboraviti neugodni Valiance koji vrlo lako može nekom od njih pomrsiti račune u plejofu.

Zbog toga će prvo mesto na kraju grupne faze doneti veliko olakšanje jednom od ova dva tima, a ukoliko nastave sa trijumfima i u preostala dva kola tajbrejk će odlučiti ko će završiti grupni deo lige na vrhu tabele.

Do iznenađenja u poslednjoj nedelji lige ne bi trebalo da dođe. Zvezdu očekuju dueli sa ekipama X25 i ASUS, dok će Z10 igrati protiv X25 i Split Raidersa.

Split Raiders će najverovatnije biti izuzetno motivisani da dođu do pobede u poslednjem kolu jer se sa Nexusom bore za četvrto mesto, ali ukoliko ih savladaju u međusobnom okršaju u ponedeljak ta pobeda im ni neće biti neophodna (sem ako Nexus ne iznenadi Valiance).

Valiance je maltene osigurao treću poziciju koja im može izmađi samo teoretski u ovom trenutku, što je još jedan od bitnih razloga da se izbegne druga pozicija. Tim koji bude išao na njih u polufinalu će morati da prođe kroz borbu sa izuzetno iskusnim igračima pojačanih od ove nedelje novim trenerom.

Ukoliko ne bude iznenađenja (kao ni previše tajbrejk mečeva) potencijalni okršaj za prvo mesto između Zvezda i Z10 bi mogli da gledamo već u četvrtak 29. jula nakon kraja 14. kola, a evo i kako izgleda raspored EBL lige u poslednjoj nedelji grupne faze:

Ponedeljak 26. jul

19:00 Valiance – Nexus
20:00 X25 Esports – Crvena zvezda
21:00 Zero Tenacity – Split Raiders
22:00 ASUS – NK Osijek Esport

Četvrtak 29. jul

19:00 Nexus KTRL – Split Raiders
20:00 Valiance – NK Osijek Esport
21:00 ASUS – Crvena zvezda
22:00 X25 Esports – Zero Tenacity

r12
r12
Komentari

Vaš komentar