Esports Balkan Liga stigla do polovine grupne faze

Podeli:
ebl pregled
ebl pregled

Mečevima sedmog kola završen je prvi deo grupnog dela devete sezone Esports Balkan Lige. Crvena zvezda je uspela da zadrži i učvrsti prvu poziciju na tabeli, dok se iza nje nalaze ekipe Zero Tenacity i Valiance.

Stanje u EBL-u nakon sedam odigranih kola pokazuje odnos snaga među ekipama kakav smo mahom i očekivali na početku sezone, zbog čega ne očekujemo prevelike promene u nastakvu. Crvena zvezda, Z10 i Valiance se izdvajaju kao tri tima koja će verovatno voditi ključnu reč u plejofu, dok će se za četvrto mesto i prolaz u polufinale boriti Split Raidersi i Nexus.

X25 Esports može da bude miran jer i pored ne toliko dobre sezone ne moraju da brinu za opstanak, a za to mogu da zahvale ekipama ASUS i NK Osijek Esport koje su čvrsto prigrabile poslednja dva mesta na tabeli katastrofalnom igrom tokom šampionata i teško da će se sa dna pomeriti do kraja sezone. X25 i dalje ima šanse da se uključi u trku za plejof, ali da bi do njega došli moraće mnogo više da pokažu od onog što su pokazali do sada.

Ključni meč sedmog kola je bio okšraj Split Raidersa i Nexusa, u kom je hrvatska ekipa uspela da dođe do izuzetno važne pobede i prekine niz od tri uzastopna poraza. Nexus je uspeo rano da povede, ali nisu umeli da iskoriste prednost u vidu četiri rana killa na Ezrealu, dok su Split Raiders i te kako umeli da iskoriste raspoloženog Domantasa „Domas“ Musinasa koji je imao odličnu partiju na Aziru.

Valiance je upisao lake bodove protiv NK Osijeka, Z10 protiv X25 a Zvezda je stavila tačku na kolo trijumfom protiv ASUS-a.

U nastavku šampionata biće najzanimljivije videti da li će crveno-beli uspeti da zadrže prvo mesto koje bi im najverovatnije donelo lakšeg protivnika u polufinalu, ali da bi do njega došli moraće da izađu kao pobednici iz revanš mečeva protiv Z10 i Valiance, naravno ukoliko ova dva tima ne kiksnu protiv slabijih timova.

Nedostatak snažnog tima kao što je SuppUp se i te kako oseća u ligi, zbog čega je ovo idealna prilika za organizacije sa skromnijim sastavima da dođu do titule i možda baš sa njom započnu novu eru vladavine na Balkanu kao što je to SuppUp učinio pre tri sezone.

tabela 7 kolo
tabela 7 koloEsport
Komentari

Vaš komentar