EU Masters: Pobeda Crvene zvezde protiv Excel akademije

EU Masters 2022
EU Masters 2022

Crvena zvezda je uspela da se povrati nakon poraza u prvom kolu plejin faze EU Mastersa i dođe do velikog trijumfa protiv JD XL.

Iako je NLC ekipe JD XL koja je ujedno akademije LEC tima Excel ušla u plejin kao favorit grupe A, oni su startovali grupnu fazu plejina sa dva poraza.

U prvom kolu Anorthosis je upisao bodove protiv JD XL, dok je Crvena zvezda ispustila bodove protiv belgijske ekipe KRC Genk.

U meč drugog kola Zvezda i JD XL su ušli pod imperativom pobede, jer je sa skorom 0-2 mnogo teže izboriti prolaz u doigravanje, a srećom po naše navijače crveno-beli su uspeli da upišu bodove i poravnaju ukupan učinak na 1-1.

Meč je otvoren sjajnim gankom, odnosno roamom sa bot lejna Tastelessa, koji je sa Leonom došao na mid u pravom trenutku. Par minuta kasnije Zvezda dolazi do novog killa na midu, a potom dolaze do killova i na bot lejnu.

U 15. minutu Zvezda dolazi do nova dva killa na botu, a prednost koju grade koriste da u 23. minutu uzmu prvog Barona. Zvezda strpljivo uspostavlja kontrolu i maksimalno pritiska protivnika, a na isteku pola sata igre vodili su 13-2 u killovima. U 32. minutu Zvezda uzima 4 killa bez izgubljenog heroja na midu, i to je bilo dovoljno da sa drugim Baronom sruše nexus protivnika.

Trenutna tabela A grupe:

1. Anorthosis 1-0

1. KRC Genk 1-0
3. Crvena zvezda 1-1
4. JD XL 0-2

Komentari

Vaš komentar