EU Masters: ŠAIM SE SuppUp u grupi sa tri LEC akademije

Podeli:
EU Masters 2021
EU Masters

Ubrzo nakon okončanja baraža za plasman u glavnu fazu takmičenja, otkrivene su grupe 2021 prolećnog EU Mastersa, a šampion Esports Balkan Lige ŠAIM SE SuppUp će igrati u grupi B sa akademijama ekipa G2, Rogue i Misfits.

Nažalost Balkan ipak neće imati dva predstavnika u glavnoj fazi turnira nakon što je Z10 ESHARK doživeo poraz u odlučujućem meču baraža od strane italijanske ekipe Mkers koja ih je savladala rezultatom 2-0. Oni su potpuno nadigrali Z10 i zasluženo prošli dalje, uz ekipe Illuminar Gaming, G2 Arctic i Schalke 04 Evolution.

Za razliku od plejin faze, u glavnom delu turnira timovi su podeljeni pre izvlačenja u šešire, a SuppUp se našao u trećem šeširu u kom su još šampion Grčke Anorthosis, prvak Italije Macko Esports i osvajač UK lige BT Excel, akademija Excela.

ŠAIM SE SuppUp je iz prvog šešira izvukao aktuelnog prvaka EU Mastersa AGO Rogue, potom vicešampiona Francuske i jednog od favorita turnira Misfits Premier, dok im je od plejin ekipa zapao izuzetno nezgodni G2 Arctic, akademija najtrofejnije evropske LoL ekipe svih vremena G2 Esportsa.

Glavna faza EU Mastersa počinje 14. aprila uz direktan prenos na Sport Klub Esports televiziji i Fortuna Esports Jutjubu.

Komentari

Vaš komentar